Черкаські освітяни не змогли “освоїти” 14 млн на ліжко-місця для переселенців



Товар мав бути використаний для облаштування приміщень для внутрішньо переміщених осіб.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”. Причиною відміни нібито стала відсутність подальшої потреби у закупівлі.

Спрощена закупівля, очікуваною вартістю 10,2 млн гривень, була оголошена 19 серпня. Участь у аукціоні взяли 4 учасники, трьох з яких замовник дискваліфікував через різні порушення, зокрема, через відсутність всіх сторінок паспорту або ж не підкреслене слово у тексті проєкту договору.

Пропозиції дискваліфікованих учасників були від 8% до 40% меншими за очікувану вартість. Крім того, учасники зазначали, що є безпосередніми виробниками товарів, які планували постачати.

У той же час акцептована пропозиція учасника-переможця київського підприємства “Ірідіан” була лише на 1% менше очікуваної вартості. Кияни повідомляли, що планують поставити освітянам товари виробництва іншої компанії. До цього у активі підприємства був вже один договір з черкаськими освітянами. Він стосувався постачання дезінфекційних засобів. Саме на виробництві цієї продукції спеціалізується бенефіціар цього товариства Володимир Вірьовкін. Він же є серед засновників компанії “Він стрім”, що за період пандемії отримала майже тисячу угод від замовників із системи “Прозорро” на постачання різних дезінфекційних засобів.

Після визначення переможця дискваліфіковані учасники, харківське підприємство “С.С.СКАФОЛДІНГ” та одеське “ЕЛКОН-ДІЗАЙН“, написали низку скарг на закупівлю до різних контролюючих органів.

Також 20 вересня освітяни відмінили закупівлю 2 тисяч комплектів постільної білизни та іншого текстилю для потреб внутрішньо переміщених осіб. Причина аналогічна – відсутність потреби. Тут знову ж таки участь у аукціоні взяв підприємець Володимир Вірьовкін, шо запропонував ціну у 3,48 млн гривень, фактично аналогічну очікуваній вартості закупівлі.

Найнижчу ціну запропонувала компанія відомого українського бізнесмена Олександра Соколовського ТОВ “ТК-Домашній Текстиль” – 2,37 млн гривень, що на 32% менше очікуваної вартості. Замовник понад тиждень не розглядав тендерні пропозиції і зрештою скасував закупівлю.

Джерело: Вісімнадцять три нулі



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW