Майно підприємств на Черкащині, які переказувало кошти виробнику зброї для рф, передали до АРМА



Про це повідомили в пресслужбі Черкаської обласної прокуратури.

“Ухвалою суду задоволено клопотання процесуального керівника та арештовані під час розслідування корпоративні права, які належить громадянину країни-агресора, передано до АРМА”, – йдеться в повідомленні прокуратури.

Як писав “18000“, на території Черкаської області здійснюють господарську діяльність підприємства, власником яких є громадянин російської федерації. Ця особа є одноособовим власником одного підприємства із статутним фондом 16,5 млн грн та має частки ще у двох українських підприємствах, володіючи їхніми фондами на суму майже 890 тис. грн.

Ці українські підприємства упродовж 2016-2021 років співпрацювали із суб’єктами господарювання на території країни-агресора та здійснювали грошові перекази підприємствам, розташованим у росії, власником яких є та сама особа.

За даними слідства, ці російські підприємства виконують замовлення для оборонпрому російської федерації з вироблення зброї, її частин та боєприпасів до неї.

Так, у Черкаській обласній прокуратурі здійснюють процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

Джерело: Вісімнадцять три нулі



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW