У Києві судитимуть жінку за державну зраду



Впродовж п’яти місяців 60-річна мешканка Києва на замовлення представників спецслужб РФ, разом з іншим громадянином України, збирала інформацію про місця розташування військової техніки ЗСУ.

Вона фотографувала блокпости тероборони, об’єкти критичної інфраструктури, а також цивільні та військові об’єктів у м. Києві та столичному регіоні.

Підозрювана через спільника передавала російським кураторам інформацію за допомогою мобільних додатків. Загалом у такий спосіб зловмисниця жінка відправила дані про 21 вищевказаний об’єкт.

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно громадянки України за обвинуваченням у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

Під час обшуку у помешканні обвинуваченої правоохоронці вилучили мобільний телефон, комп’ютерну техніку, флеш-носії та записи з доказами протиправної діяльності.

На даний час обвинувальний акт відносно зловмисниці скеровано до Голосіївського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Слідство відносно її спільника триває.

Джерело



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW