Оголошення мобілізації в Росії: Кім попередив, кому з українців загрожує небезпека



Оголошення мобілізації в Росії: Кім попередив, кому з українців загрожує небезпека, фото-1

Українці, які візьмуть на окупованих територіях російський паспорт за результатами "референдуму" чи вже це зробили, стануть жертвами російської мобілізації.

Про це в ефірі інформаційного телемарафону заявив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

"Ті, хто мають паспорт РФ, автоматично стають військовозобов'язаними, якщо в першій хвилі мобілізації їм до 35 років. Тобто громадяни, які на окупованій території за результатами "референдуму" візьмуть паспорт або вже його взяли - під загрозою того, що їх відправлять вбивати своїх же", - зазначив він.

Нагадаємо, російські окупанти планують 23-27 вересня провести на захоплених частинах Херсонської, Запорізької, Донецької і Луганської областей псевдореферендуми з метою приєднання до РФ.

У Міністерстві закордонних справ України наголосили, що плани Росії провести псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях не завадять Збройним силам України звільнити українські землі з-під окупації.

Сьогодні, 21 вересня, президент РФ Володимир Путін заявив про часткову мобілізацію в Російський Федерації. За словами міністра оборони Росії Сергія Шойгу мобілізувати планують близько 300 тис. осіб.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW