Червоний хрест профінансував українцям допомогу по 1200 гривень: хто їх отримує



В Україні запустили пілотний проєкт - разову грошову допомогу людям, які були змушені жити під окупацією. Так, на звільнених територіях Харківщини почали платити по 1200 грн кожному готівкою.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у Telegram.

Вона подякувала Червоному Хресту України та Міжнародному Комітету Червоного Хреста за фінансування проєкту. А також подякувала керівнику області Олегу Синєгубову за підтримку проєкту.

Окрім цього, вона звернулась до місцевої влади та керівників місць компактного проживання ВПО з проханням допомогти людям отримати виплати.

«Допоможіть пенсіонерам, маломобільним людям, громадянам з інвалідністю отримати виплати! Уряд робить усе, щоб держава виділила людям кошти. При цьому люди не можуть ними скористатися. Це абсолютно неприйнятно», – наголосила Верещук.

Вона підкреслила, що влада має зробити все від неї залежне, щоб евакуювати мешканців щойно деокупованих територій, де ще не поновлені системи життєзабезпечення.

Також Верещук порадила забезпечити внутрішніх переселенців, які вже живуть у місцях компактного проживання, всім необхідним: від грошової допомоги до теплих речей і продуктів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW