У Кривому Розі суд заборонив чоловікові наближатися до дружини і дочки ближче, ніж на 200 метрів



У червні цього року Саксаганський районний суд Кривого Рогу заборонив чоловікові на півроку перебувати в місці спільного проживання (перебування) його родини - дружини та її дочки, вести з ними листування, наближатися на відстань 200 метрів до їхнього місця проживання, роботи, лікування, обмежити спілкування з ними, розшукувати через інших осіб.

Як повідомляє сайт 0564.ua, про це йдеться у рішенні суду, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Про історію жительки Кривого Рогу Олени, яка потерпіла від домашнього насильства, детально розповіли у Криворізькому центрі безоплатної вторинної правової допомоги, до якого жінка звернулась у травні цього року.

Оскільки Олена отримала статус особи, потерпілої від домашнього насильства, у центрі їй призначили адвоката за рахунок держави. На підтвердження свого статусу вона надала талон про прийняття заяви в поліцію та терміновий заборонний припис. Представляти її інтереси було доручено адвокатці Наталії Радіоновій. Адвокатка склала позовну заяву та представляла інтереси потерпілих матері та доньки в суді безоплатно.

Судовий збір Олена теж не платила, адже у таких справах, як винесення обмежувального припису в інтересах потерпілих від домашнього насильства, судовий збір не стягується.

Історія жінки вражає. Вона довгий час була сама, виховувала дочку Марійку від першого шлюбу. Марійці виповнилось 11 років, коли її мама закохалась і вийшла заміж вдруге. Віктор виглядав цілком прийстойно і намагався увійти в роль батька: був уважним і купував цукерки. Ситуація змінилась тоді, коли закохана Олена прописала чоловіка у своїй чотирикімнатній квартирі. Уже через півроку почались сварки, з’ясування стосунків і стало зрозуміло, що у подружжя дуже різні погляди на життя.

Маленька Марійка – дитина з інвалідністю, тож вона потребувала додаткового піклування дорослих. Натомість дядя Вітя почав вимагати віддати дитину до спеціалізованого закладу, зачиняв від неї холодильник з їжею, ображав дружину і дитину, залякував їх і навіть погрожував вбивством.

Олена якийсь час терпіла побиття. У квітні Олена опинилась у лікарні через побої та отримання струсу мозку. Справа дійшла до того, що дорослий кремезний чоловік штовхав і докладав руки до маленької хворої дитини.

До відповідальності кривдника так і не притягли, бо в якийсь момент розчулена жінка не дала руху заяві. Після чергових розбірок їй з донькою навіть довелось переховуватись деінде. З особливим цинізмом розгніваний Віктор вигукував: «Ти мені нічого не зробиш, я вже двох дружин поховав і тебе таке чекає…». Врешті, Олена вирішила боротись і направила заяву до поліції.

Були винесені термінові заборонні приписи і заборонено кривднику наближатись до родини.

Для того, щоб убезпечитись і надалі, у травні 2022 року Олена звернулась до Криворізького центру безоплатної вторинної правової допомоги.

Як наголосили у  центрі, за термін, на який суд наклав обмеження на її чоловіка, Олена зможе вирішити питання з розірванням шлюбу, а надалі – і зняти з реєстрації в судовому порядку.

З усіх цих питань їй також буде надано безоплатну вторинну правову допомогу.

Алгоритм дій для потерпілих від домашнього насильства

Перший крок – офіційне звернення до поліції, написання заяви. При цьому робити це потрібно щоразу, наголошуючи на системності та повторюваності дій кривдника. Поліція складатиме адмінпротоколи та термінові заборонні приписи строком до 10 діб.

Наступний етап – звернення до найближчого бюро безоплатної правової допомоги. Його контакти можна дізнатись за телефоном контакт-центру 0-800-213-103. Вчасно надана безоплатна правова допомога допоможе потерпілим убезпечитись, розірвати щлюб, подати заяву на стягнення аліментів, притягти до кримінальної відповідальності у разі, якщо мало місце два та більше притягнення до адміністративної відповідальності.

У Кривому Розі суд заборонив чоловікові наближатися до дружини і дочки ближче, ніж на 200 метрів, фото-1

"Саме тому важливо фіксувати кожен випадок насильства або порушення термінового заборонного припису черговим зверненням до поліції", - наголошують фахівці центру.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW