Сезон застуд: як не можна лікувати ГРВІ



Восени розпочинається сезон гострих респіраторних інфекцій. Деякі люди не зовсім розуміють, як правильно їх лікувати і завдають собі та близьким лише шкоди.

Про тонкощі лікування ГРВІ розповіла лікарка Світлана Веретенко.

  • Антибіотики

У найважчих випадках при вірусній інфекції температура може бути 40 градусів і більше. Антибіотики, зважаючи на загальну помилку, не працюють проти вірусів. Для профілактики їх неможна використовувати.

Якщо приймати антибіотики для профілактики – це лише посилить бактерії. Тому антибіотики можна лише при підтвердженій бактеріальній інфекції і лише після призначення лікаря.

  • Противірусні

Багато хто все ще сумнівається в такому виді лікування, оскільки не доведено їх ефективності. Віруси постійно мутують та адаптуються, а противірусні препарати – ні. Варто згадати лише один виняток. Деякі препарати є ефективними для вірусу грипу (не плутати з ГРВІ) на ранніх стадіях. Також є ефект для лікування деяких видів герпесу.

  • Гомеопатія

Кілька років лікарі доводять, що гомеопатія – ефект плацебо. Маленькі дози діючих речовин не можуть змінити щось в організмі. Гомеопатія тільки б'є по вашій кишені.

  • Сиропи від кашлю для дітей

Сиропи від кашлю, здебільшого, містять речовини, які розріджують мокротиння. Її стає більше. У дітей віком до 6 років дуже слабкий кашльовий поштовх, відповідно слиз їм дуже важко відкашляти. Використання таких сиропів може лише посилити ситуацію. А якщо дитині близько року, використання стає дуже небезпечним.

Читайте також: ГРВІ у дітей: симптоми та порядок дій.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW