Україна рішуче виграє битву за Харківщину - Інститут вивчення війни



Україна здобуває «рішучу перемогу» у битві з російськими окупантами за Харківську область.

Таку оцінку дав американський Інститут вивчення війни (ISW) з огляду на останні успіхи Сил оборони України з контрнаступу, - передає Громадське.

Згідно з даними ISW, українські військові звільнили територію на північний захід, північ і північний схід від Харкова та поклали край російській сухопутній та артилерійській загрозі другому за величиною місту України.

Так, в ISW вказують, що під контроль України повернули Ізюм. Його оперативне значення довго прив’язувало значні українські сили до оборони Слов'янська на його півдні. Звільнення Ізюма дозволяє тим захисникам підключитися до контрнаступу, посилюючи його та продовжуючи.

Читайте: Президент Зеленський в Ізюмі - над містом майорить український стяг

В ISW зазначають, що український прорив і операції на північ від Ізюму повністю розвалили російську оборону на всьому північному сході України. росіяни намагаються знайти нову лінію оборони далеко на сході та відмовилися від Харкова.

Окрім того, українські захисники зайшли у важливе в оперативному плані місто Вовчанськ на північний схід від Харкова. Вовчанськ розташований на одній із ключових наземних ліній зв’язку від російського військового вузла у Бєлгороді.

За оцінкою «Інституту вивчення війни», захист і утримання Вовчанська може перешкодити зусиллям росії повернути території, які вони зараз втрачають.

Як зазначається, український контрнаступ «шокував росіян» і спонукав їх до панічного та безладного відступу. ISW вказує, що росіяни не мінували райони, з яких вони відступають, як це було, коли вони відступали з Київської області. До того ж, вони залишають за собою велику кількість техніки та запасів, які українські сили можуть використовувати для продовження контрнаступальних операцій.

Вам також буде цікаво:

  • росіяни зруйнували багатоповерхівку у Бахмуті, під завалами шукають людей
  • В деокупованому Ізюмі знайшли нове масове поховання людей
  • До росії не пускають із паспортами рф, виданими в ОРДЛО – розвідка

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW