В Ужгороді відбулася зустріч із представниками релокованого бізнесу



Представники понад 30 релокованих підприємств зустрілися сьогодні в Ужгородській міській раді із керівництвом міської ради, експертами із працевлаштування ВПО, проєктними менеджерами із грантової роботи.

Про сприяння та допомогу, яку може надати Ужгородська міська рада для кращої адаптації підприємств, що змушені були через військові дії переміститися у безпечніші регіони країни, а саме в Ужгород, із представниками бізнесу спілкувалися міський голова Богдан Андріїв, секретар міської ради Арсен Мелкумян, заступник міського голови Артем Погорєлов, в.о. начальника управління економічного розвитку міста Василь Цап, начальниця відділу релокації бізнесу та взаємодії з гуманітарними та благодійними організаціями цього управління Юліана Бокоч.

Також у зустрічі взяли участь начальник Ужгородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Ігор Тищук, генеральний директор ПрАТ «Закарпаттяобленерго» Олександр Білак, керівництво та представники Ужгородського МРЕМ, керівник Центру підтримки підприємців «Дія.Бізнес» в Ужгороді Олеся Кайнер, координаторка проєкту ВОНАхаб Ужгород Оксана Майор, голова правління Асоціації проєктних менеджерів «Ядро» Євген Лукша.

Богдан Андріїв, зокрема, зазначив, що міська влада готова максимально сприяти релокованому бізнесу, для цього в управлінні економічного розвитку міста створили відділ релокації бізнесу, який допомагатиме у налагодженні дієвої співпраці між владою та підприємцями, а також у розв’язанні проблемних питань, які виникатимуть. Зокрема, і в налагодженні необхідної комунікації із представниками різних органів влади та суб’єктами господарювання, послуги яких необхідні для функціонування бізнесу, приміром енерго-, водо- та газопостачання.

У підтримці релокованого бізнесу і депутатським корпусом запевнив присутніх Арсен Мелкумян. Підкреслив, що депутати також готові усіляко підтримувати підприємців, що перевезли свій бізнес в Ужгород, і якщо є потреба, приймати відповідні рішення у сесійній залі – для цього готові розглядати всі проблемні питання.

Заступник міського голови Артем Погорєлов закцентував, що з усіх питань, які виникають, підприємці завжди можуть звертатися у відділ з релокації бізнесу, створений, до речі, першим в Україні, наголосив, що міська рада завжди готова допомагати у межах своїх можливостей як органу місцевого самоврядування.

Учасники зустрічі поінформували про особливості бронювання працівників підприємств, про послуги, які надає і як працює «Дія.Бізнес», як отримати допомогу для підтримки власної справи від міжнародних фінансових організацій, а також, що потрібно врахувати при підготовці проєктних грантових заявок. Домовилися й про створення спільного чату, де обговорюватимуть проблемні питання, анонсуватимуть заходи для бізнесу, обмінюватимуться корисними посиланнями та контактами.Довідково. Наразі в Ужгород релокувалися близько 120 підприємств – як малих ФОПів, так великих підприємств. За даними Державної податкової інспекції в Ужгороді ГУ ДПС у Закарпатській області, майже 90 із них зареєструвалися у місті, а отже сплачуватимуть податки до місцевого бюджету.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW