Продавали неіснуючу мототехніку: на Одещині затримали етнічну групу шахраїв, - ФОТО, ВІДЕО



В Одеській області поліцейські викрили етнічну групу зловмисників, які шахраювали на дистанційному продажі мототранспорту. Правопорушники розміщували оголошення з неіснуючим товаром і брали за нього з покупців повну або часткову передоплату. 

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Одещии. 

До поліції звернулися кілька жителів Одеської, Київської, Чернігівської, Житомирської та Волинської областей, які в мережі Інтернет придбали мотоцикли та мопеди, сплатили за них кошти, але товар так і не отримали. Потерпілі пояснили, що не сумнівалися у чесності продавців, бо вони надсилали їм фото паспортів, відео спакованого у поштовому відділенні транспорту та картковий рахунок, на який необхідно було перерахувати гроші.

Проаналізувавши зібрані покази та матеріали і провівши ряд слідчо-розшукових дій, поліцейські встановили, що до даної шахрайської схеми може бути причетна етнічна група осіб, яка проживає в Татарбунарській ОТГ на Одещині. За адресами проживання правопорушників правоохоронці провели низку обшуків, в ході яких вилучили мобільні телефони із переписками з потерпілими, додаткові слоти від абонентських номерів, записні книжки з чорновими записами, банківські картки, гроші та інші докази протиправної діяльності.

Продавали неіснуючу мототехніку: на Одещині затримали етнічну групу шахраїв, - ФОТО, ВІДЕО , фото-1

Наразі в рамках провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України речові докази направили на експертизу. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Згідно з санкцією згаданої статті, цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Слідство триває. Проводяться подальші розшукові заходи, направлені на встановлення повного кола потерпілих у цій шахрайській схемі. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW