Відступ окупантів на Херсонщині та цивільні жертви на Харківщині: головне за ніч по регіонах



Розпочалась двісті друга доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню. Противник продовжує тактику терору та залякування цивільного населення.

Під удари потрапили міста Харків та Лозова. Від авіаударів та обстрілів з РСЗВ пошкоджено інфраструктуру в районах населених пунктів Білогорівка, Весела Долина, Зайцеве, Юр’ївка, Нью-Йорк, Первомайське, Кам’янка, Степове, Малі Щербаки, Сухий Ставок, Костромка, Біла Криниця та Мирне.

Загалом, протягом минулої, доби російські окупанти завдали два ракетних, двадцять п’ять авіаційних ударів, здійснили одинадцять обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах на території України. 

На Сумщині ворог гатив з міномету

Окупанти гатили по Есманьській (8 прильотів з міномету), Хотінській (17 прильотів) і по Шалигинській громадах – обстріл з крупнокаліберного кулемета. Попередньо без втрат та руйнувань.

Вночі ворог 6 разів гатив по Нікопольському району

Вночі російська окупаційна армія випробовувала обстрілами Нікопольський район. Гатила з «Градів», «Ураганів» та ствольної артилерії по Нікополю, Марганецькій та Червоногригорівській громадам. Загалом – 6 разів. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області. 

Через ворожі обстріли пошкоджено 16 багатоповерхових та приватних будинків, стадіон, 13 господарчих споруд, газогони. Інформація щодо руйнувань уточнюється. 

Людей не зачепило.​​

На Запоріжжі ворог не припиняв обстрілу цивільної інфраструктури

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення. 

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів ЗАПОРІЖЖЯ, СТЕПОВЕ, ПОЛТАВКА, ОЛЬГІВСЬКЕ, УСПЕНІВКА, БІЛОГІР'Я, ОМЕЛЬНИК, ОРІХІВ, МАГДАЛИНІВКА, НОВОАНДРІЇВКА, ДОРОЖНЯНКА, ЧЕРВОНЕ, МАЛА ТОКМАЧКА, НОВОДАНИЛІВКА, НЕСТЕРЯНКА, ЧАРІВНЕ, ЗАЛІЗНИЧНЕ, ГУЛЯЙПОЛЕ, МАЛІ ЩЕРБАКИ, КАМ'ЯНСЬКЕ.

Надійшло 42 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 1780 людей, з них 465 – діти.

Загарбники не припиняють обстрілювати Харків, а також Харківський, Чугуївський та Куп'янський райони

Протягом доби загинула одна людина, шестеро отримали поранення. Також є поранений в Ізюмському районі, двоє поранених у Харківському і двоє загиблих у Куп'янському районі. 

Минулої ночі обстрілів м. Харків не зафіксовано. Проте близько 3 ночі ворог обстріляв Лозову. Є пряме влучання в об'єкт освіти. Сталася пожежа. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Протягом минулої доби ворог масовано обстрілював Харків та Харківський, Чугуївський і Куп'янський райони області. 

За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби в Харкові загинула 1 людина, 6 отримали поранення. Також 1 людина поранена в Ізюмському районі. В Харківському районі 2 поранених, один з них підірвався на міні в Руських Тишках. В Куп'янському районі 2 цивільних загинули.

На звільнених територіях фіксуються воєнні злочини окупантів, залишається високою мінна небезпека. Наші військові, поліція, ДСНС вживають заходів щодо повернення на ці території мирного життя. 

На Луганщині не вщухають обстріли

На Бахмутському напрямку по позиціях Сил оборони здійснено 10 артилерійських, сім мінометних та чотири обстріли з РСЗВ. Сім разів окупанти пробували прорвати оборону на танку.

На Донеччині не вщухає ворожий терор

За минулу добу обстріляні Авдіївка, Костянтинівка, Миколаївка, Вугледар, Слов’янськ, Торецьк, Водяне, Опитне, Георгіївка, Олексієво-Дружківка, а також повідомляється про п'ятьох загиблих і 10 поранених цивільних.

На Миколаївщині ворог не полишає у спокої і тероризує вогнем

Ворог не полишає у спокої і тероризує вогнем села на лінії розмежування Березнегуватської громади – є руйнування, але на щастя без жертв. Також під ворожими обстрілами перебувало Первомайське – загалом зафіксовано понад 15 прильотів по території селища, чотири з яких влучили в приватне підприємство, інші – по відкритих територіях.

Інформація щодо ворожих обстрілів у Миколаївській області за минулу добу, станом на 08:30 ранку 13 вересня 

Миколаївський район:

Вдень, 12 вересня, з 15:25 до 15:45 під ворожими обстрілами перебувало смт Первомайське Первомайської громади. Загалом зафіксовано понад 15 прильотів по території селища, чотири з яких влучили в приватне підприємство, інші по відкритих територіях. Постраждалих немає.

Баштанський район:

Вчора, 12 вересня, близько 15:00, 18:00, 19:00 були обстріли с. Широке Широківської громади та поза межами населеного пункту. Постраждалих немає. 

Під постійним вогнем залишаються села, що знаходяться на лінії розмежування Березнегуватської громади. Так, сьогодні, 13 вересня, о 02:15 були обстріли смт Березнегувате, внаслідок чого пошкоджено склад професійного ліцея. Без жертв. 

Також протягом доби, 12 вересня, продовжувалися обстріли старостинських округів Березнегуватської громади, що знаходяться біля межі зіткнення. Детальна інформація уточнюється.

У Первомайському та Вознесенському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

За інформацією районних військових адміністрацій.

На Херсонщині зберігається критична ситуація

За минулу добу окупанти обстріляли житлові квартали у Сухому Ставку, Осокорівці, Ольгиному, Білій Криниці, Нововознесенському та Архангельському – зафіксовано руйнування приватних будинків та об’єктів інфраструктури, є загиблі та поранені. Через великі втрати у живій силі загарбники вигнали місцевих з Центральної міської лікарні у Новій Каховці та використовують її винятково для своїх військових.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW