Хмельниччина на 98 відсотків підготовлена до зими



Експерти прогнозують цьогоріч один із найскладніших опалювальних сезонів за всю історію незалежності. Підготовка до нього в умовах війни потребує особливої увагиХмельниччина на 98% підготовлена до осінньо-зимового періоду 2022/2023 року, житловий фонд готовий на 95%.

Про це повідомив начальник обласної державної адміністрації Сергій Гамалій.

За його словами, на підприємствах житлово-комунального господарства створюють диспетчерські служби, формують аварійні бригади, які будуть оснащені необхідними інструментами, електро- та газозварювальними апаратами, насосами для відкачування води, засобами захисту та спеціалізованою технікою.

“Для оперативного реагування на аварійні ситуації, ліквідації та усунення їх наслідків ми рекомендували головам територіальних громад:

  • переглянути та оновити обсяги матеріального резерву (паливно-мастильних матеріалів, труби, генератори, газозварювальне обладнання) для того, щоб область була цілком готова до будь-яких викликів;
  • передбачити оптимальні варіанти переходу котелень на альтернативні види палива (дрова, пелети, вугілля, щепа тощо) для зменшення споживання природного газу;
  • на випадок знеструмлення об’єктів, які надають комунальні послуги (тепло-, водопостачання) передбачити наявність альтернативних джерел електричного струму – генераторів”, – інформував Сергій Гамалій.

На випадок сильних холодів громади уже почали визначати стаціонарні пункти обігріву, аби запобігти переохолодженню, передовсім людей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Наприклад, на Ізяславщині міський голова своїм розпорядженням затвердив адреси таких пунктів обігріву, які діятимуть протягом зими:

  • адмінбудівлі старост Радошівського, Білогородського та Клубівського старостинського округу;
  • КУ “Центр надання соціальних послуг” Ізяславської міської ради;
  • приміщення автостанції в м.Ізяслав;
  • приміщення залізничного вокзалу станції “Ізяслав”.


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW