Черкащан закликають фотографувати культурну спадщину області для участі в фотоконкурсі



Про це повідомили в пресслужбі Черкаської ОДА.

Метою проєкту є зібрати світлини всіх пам’яток нерухомої культурної спадщини України для ілюстрування статей у Вікіпедії.

Конкурс цього року має особливу важливість, бо через широкомасштабне вторгнення росії в Україну, з 24 лютого сотні пам’яток були зруйновані й багато з них не підлягають відновленню. Охочих запрошують долучатися до конкурсу, подавати свої фото, щоб показати унікальність історико-культурних об’єктів свого краю та привернути увагу до стану їхньої збереженості.

Щоб взяти учать у конкурсі, протягом жовтня потрібно завантажувати на Вікісховище світлини власного авторства, послуговуючись конкурсними списками пам’яток. В основних номінаціях приймають фотографії, що були зроблені в будь-який період часу до 23 лютого, головне, щоб це були власні роботи. Також можна вантажити відео, де зображені пам’ятки.

Призовий фонд буде розподілено між авторами найкращих фотографій конкурсу загалом, авторами найкращих фото кожного регіону, учасниками, які сфотографували найбільшу кількість пам’яток в Україні та кожному регіоні, та переможцями спецномінацій.

Окремою номінацією відзначать авторів, які вперше беруть участь у конкурсі.

Десять найкращих світлин культурної спадщини України змагатимуться на міжнародному рівні.

Додамо, за попередні 11 років, які конкурс проводять в Україні, понад три тисячі учасників завантажили вже більше 350 тисяч світлин понад 39 тисяч об’єктів культурної спадщини — культових споруд, будинків, палаців.

Джерело: Вісімнадцять три нулі



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW