Рятувальники Житомирщини проводять для школярів різноманітні заходи, навчаючи азам безпеки



Новий день нещодавно знову пройшов під знаменами отримання знань, що рятують життя. Фахівці ДСНС спільно з колегами інших служб навчають дітей найактуальнішим умінням та навичкам, які продиктовані сьогоденням.

Зокрема, днями до першокласників Житомирської ЗОШ № 6 разом з рятувальниками завітали і ювенальні поліцейські. Малюків закликали поновлювати наповнення своїх тривожних валізок. Пояснили наскільки важливо слухати команди викладачів, які керують евакуацією після сигналу «Повітряна тривога». Діти переглянули мультфільм про помічника рятувальників песика Патрона. Дізналися в які предмети повсякденного побуту зловмисники можуть вмонтувати вибухівку. Почули як діяти у разі виявлення підозрілого предмета.

Також надзвичайники провели онлайн заняття з питань вивчення ризиків, що пов’язані із вибухонебезпечними та підозрілими предметами сучасності. Слухачами такої зустрічі стали учні загальноосвітньої школи № 7 м. Житомир.

У Комп’ютерній школі обласного центру було проведено семінар із питань хімічної небезпеки. Рятувальники розповіли вихованцям про класифікацію отруйних речовин, засоби індивідуального захисту, дії у випадку виникнення хімічної атаки.

Крім того, у навчальних закладах різних населених пунктів області пройшов «Єдиний урок з безпеки». Школярі не лише стали слухачами інструктажу, а і тренувалися евакуйовуватися в укриття за відповідним сигналом.

ГУ ДСНС України в Житомирській області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW