В окремих регіонах зберігається загроза ворожих атак: ситуація у найгарячіших точках України



Розпочалася сто дев’яносто дев’ята доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Протягом минулої доби ворог завдав 13 ракетних та 23 авіаційних удари по об’єктах на території України.

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках України. 

Зокрема, постраждала інфраструктура в районах населених пунктів Великі Проходи, Авдіївка, Невельське, Мар’їнка, Велика Новосілка, Нескучне, Вільне Поле, Полтавка, Малі Щербаки, Білогір’я, Тернові Поди, Благодатне, Сухий Ставок, Костромка та Безіменне.

Ворог обстріляв три райони Дніпропетровщини: понівечено підприємства, люди неушкоджені 

Всю ніч російські окупаційні війська гатили по Дніпропетровщині. Били ракетними ударами, «Градами» та важкою артилерією. Під прицілом 3 райони області – Дніпровський, Нікопольський та Синельниківський.

Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Дніпропетровській області.    

Двома крилатими ракетами ворог цілив у Дніпровський район. Одну ППО збила. Друга пошкодила два підприємства – зайнялася пожежа. Вогонь приборкали 48 рятувальників та 9 пожежних машин. Понівечено обладнання, виробничі будівлі та склади. Знищені 3 автівки. Від прильоту залишилася вирва діаметром 3 м та глибиною – 1,5 м. Люди вціліли. 

За уточненою інформацією чотири рази била російська армія по Нікопольському району. З важкої артилерії та «Градів» цілили по Нікополю та Марганецькій громаді. Постраждалих немає. 

У Марганецькій громаді пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди, автівки, електромережа.  

Зранку загарбники скерували кілька ракет на Синельниківський район. За останньою інформацією, влучили у два місцеві підприємства. Людей не зачепило. Понівечені вантажівки та трактор, господарські приміщення. Виявлено 5 вирв діаметром 5-10 м та глибиною 4-7 м.

Майже чотири десятки обстріляних домівок на Запоріжжі: поліція задокументувала наслідки збройної агресії рф

Ворожого вогню зазнали мирні жителі Пологівського, Запорізького та Василівського районів. В результаті – одна людина загинула.

За добу працівники поліції задокументували 36 повідомлень про руйнування та пошкодження житлової інфраструктури. Під ворожий вогонь окупантів вкотре потрапили Оріхів і Гуляйполе, а також села Мала Токмачка, Залізничне, Успенівка, Павлівка.

На Оріхівщині зруйновано понад десяти приватних будинків. Пошкоджено присадибну територію, господарчі та гаражні будівлі. 

Внаслідок артобстрілу від отриманих осколкових поранень загинув житель районного центру.

На гуляйпільському напрямку під час збройної атаки також значних пошкоджень зазнали житлові домівки. Громадяни повідомили про зруйновані дахи, вибиті вікна, посічені стіни та фасади будинків.

Окрім того окупаційні війська поцілили по селу Павлівка Василівського району. Поліцейські зафіксували руйнування двох будинків. 

Ударною хвилею в них вибило вікна та сильно пошкодило дахове покриття.

Кожен факт російських збройних злочинів зафіксований працівниками поліції. Матеріали передані до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінальних проваджень за ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

На Харківщині не припинялися обстріли: руйнування та постраждалі 

Минулої ночі обстрілів м. Харків не зафіксовано. 

Близько 1 ночі був обстріляний Харківський район. У Новій Водолазі зруйнований приватний будинок, сталася пожежа. На жаль, загинула 62-річна жінка.

Протягом минулої доби ворог завдавав масованих ударів по м. Харків та по населених пунктах Ізюмського, Чугуївського та Богодухівського районів. Пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, сталися численні пожежі.

Ворог мстить за успішні дії ЗСУ по звільненню Харківщини. Тому вчора вдень масовано обстрілював мирних людей у Харкові та звільненій Балаклії. У Харкові поранень зазнали 14 цивільних, 3 з яких - діти. В Ізюмському районі госпіталізували 5 людей. Крім того, 1 чоловік поранений в Харківському районі. 

На лінії зіткнення тривають запеклі бої. ЗСУ проводять успішні операції зі звільнення нашої території від окупантів. На Харківщині захисники вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Звільнено або взято під контроль понад 30 населених пунктів області. І це далеко не все…

Зберігається загроза ворожого артилерійського обстрілу по місту Харків. 

На Миколаївщині війська рф не припиняють гатити по регіону

Інформація щодо ворожих обстрілів у Миколаївській області за минулу добу, станом на 08:00 ранку 10 вересня 

М. Миколаїв: 

Вночі, 10 вересня, близько 01:10 Миколаїв зазнав обстрілів. Попередньо без жертв та постраждалих. Інформація про пошкодження уточнюється. 

Миколаївський район:

Вдень, 9 вересня, орієнтовно о 14:00 під ворожими обстрілами перебували смт Первомайське та с. Засілля Первомайської громади. Влучення по відкритих територіях. Постраждалих та руйнувань немає.

Вчора, 9 вересня, обстрілів зазнало с. Миколаївське Шевченківської громади. Інформація про пошкодження уточнюється. Внаслідок обстрілів у населеному пункті відсутнє світло.

Баштанський район:

Зранку, 10 вересня, близько 05:30 були обстріли за межами сіл Червона Долина та Широке Широківської громади. Постраждалих немає.

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Вчора, 9 вересня, у с. Калуга, внаслідок артилерійського обстрілу виникла пожежа сухої трави та чагарників за межами населеного пункту. Без постраждалих.

Вознесенський район: 

За інформацією ОК «Південь», вдень, 9 вересня, було випущено крилату ракету Х-31 з ворожого літака по відкритій місцевості у Вознесенському районі. Без жертв. 

У Первомайському районі день та ніч пройшли відносно спокійно.

За інформацією районних військових адміністрацій та ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

За добу ворог поцілив у дев’ять населених пунктів Донеччини: є втрати серед мирного населення

Поліцейські задокументували 11 обстрілів. росія застосувала гради, ракети та артилерію проти цивільних.

Армія рф вдарила по м. Бахмут, м. Авдіївка, м. Соледар, м. Костянтинівка, смт Північне, смт Райгородок, с. Прелесне, с. Ягідне, с. Новобахмутівка.

росія застосувала РСЗВ «Град», артилерію та ракети. Внаслідок ударів є поранені та загиблі серед мирного населення.

Пошкоджено дев‘ять об‘єктів, переважно руйнуванням піддалися житлові будинки. 

Поліцією та СБУ відрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України.

Редакція нагадує, дотримуйтесь особистої безпеки під час сигналів повітряної тривоги: у разі ракетної небезпеки негайно слідуйте до укриттів або більш безпечних місць.

Після обстрілів ні в якому разі не піднімайте невідомі предмети та не чіпайте нерозірвані снаряди. Викликайте спеціалістів відповідних екстрених служб телефонами 101 та 102.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW