Поліцейські викрили кількох жителів Житомирського району у крадіжках



Поліцейські Житомирського райуправління і підпорядкованих відділів та відділень розшукали причетних до крадіжок у Житомирській, Станишівській та Коростишівській громадах. Серед викраденого майна – гроші, банківські картки та мобільні телефони. Нині в усіх випадках ведеться досудове розслідування.

7 вересня до поліції звернулася 44-річна житомирянка з повідомленням про крадіжку грошей. Жінка розповіла, що напередодні втратила свою банківську картку, а згодом з повідомлень у мобільному додатку зрозуміла, що з її рахунку знято кошти.

Дільничні офіцери Житомирського РУП встановили місця, де були проведені розрахунки банківською карткою жінки. За допомогою записів з камер відеоспостереження вони встановили, що до крадіжки грошей може бути причетний 51–річний сусід заявниці. Чоловік знайшов чужу банківську картку неподалік будинку та вирішив скористатися нею. Кошти витратив на харчові продукти, алкоголь та засоби гігієни. Сусідський шопінг вартував потерпілій понад 4,5 тисячі гривень.

Коростишівські розшуківці встановили причетного до крадіжки грошей з банківського рахунку місцевої пенсіонерки. Ним виявився 35-річний містянин. Чоловік знайшов залишений без нагляду мобільний телефон, у чохлі якого була записка з кодами доступу до мобільного банківського додатка. Тож він з допомогою цієї інформації зняв з рахунку жінки 7 тисяч гривень. Чоловік визнав свою вину у вчиненому, у нього вилучили ґаджет пенсіонерки.

Житомирські оперативники встановили причетного до крадіжок мобільних телефонів у продавчинь двох торговельних закладів міста. Жінки залишали свої гаджети у доступних місцях, звідки їх, попередньо відволікши увагу власниць, безперешкодно забирав покупець. Правоохоронці переглянули записи камер відеонагляду та встановили особу підозрюваного. Ним виявився 32-річний житель Новогуйвинської громади, який вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних діянь.

А до правоохоронців відділу поліції №1 днями за допомогою звернувся 34–річний житель села Зарічан. Чоловік розповів про зникнення свого телефону. За попередньою інформацією, він поклав ґаджет біля себе на лавку та за декілька хвилин вже не знайшов на місці. Оперативники встановили причетність до цього діяння 26-річного односельця заявника. Чоловік, підсівши до нього, непомітно забрав чужу річ.

Нині в усіх випадках тривають досудові розслідування. Попередня кваліфікація цих діянь – ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Правоохоронці нагадують, що зважаючи на вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану, винним особам може загрожувати позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Житомирське районне управління поліції



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW