Путін незадоволений "зерновою угодою" і хоче змінити її умови



Президент Росії Володимир Путін незадоволений тим, як виконують "зернову угоду", і після консультації із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом планує змінити її умови. Про це Путін заявив 7 вересня під час виступу на Східному економічному форумі, повідомляє російське пропагандистське агентство "РИА Новости".

"Ми зробили все для того, щоб українське зерно було вивезене. Я зустрічався з лідерами Євро… Афросоюзу, із лідерами африканських держав і обіцяв, що ми зробимо все для того, щоб забезпечити їхні інтереси, і сприятимемо вивезенню українського зерна. Ми зробили це разом із Туреччиною", – сказав Путін.

Однак, за словами президента РФ, практично все зерно, яке вивозять з України за умовами експортної угоди, "спрямовують не в найбідніші країни, які розвиваються, а у країни Євросоюзу".

"За всесвітньою програмою продовольства ООН, яка якраз і передбачає допомогу нужденним країнам, було завантажено всього два кораблі, підкреслю, лише два з 87. [...] Може, треба замислитися про те, щоб обмежити напрямок вивезення зерна та іншого продовольства цим маршрутом? Я обов'язково пораджуся щодо цього із президентом Туреччини", – заявив Путін.

6 вересня постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй (ООН) Василь Небензя також заявив російським журналістам, що експорту російського продовольства й добрив за умовами зернової угоди так і не розпочали, повідомляє ТАСС.

На запитання журналістів, чи є небезпека для продовження угоди, термін якої спливає в листопаді, Небензя відповів, що "не відкидає нічого".

Джерело



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW