Приниження та погрози: на Одещині двоє чоловіків понесуть відповідальність за домашнє насильство над сестрою та матір'ю



Двоє жителів Одеського району понесуть кримінальну відповідальність за домашнє насильство над сестрою та матір’ю.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

Правопорушникам повідомили про підозру за статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Її санкція тягне за собою покарання громадськими роботами, арештом, обмеженням або навіть позбавленням волі.

Один громадянин віком 39-ти років у нетверезому стані вчиняв сварки з 55-річною сестрою, з якою проживає під одним дахом. Про приниження та психологічний тиск з боку брата жінка скаржилася поліцейським. Правопорушника тричі притягували до адміністративної відповідальності за статтею 173-2 КУпАП. За вчинення домашнього насильства йому призначали покарання у вигляді штрафу, громадських робіт та адміністративного арешту.

Другий громадянин віком 31-го року також напідпитку ображав та погрожував побиттям своїй 50-річний матері, з якою разом проживає. Жінка двічі зверталася в правоохоронні органи, і поліцейські складали адміністративні матеріали за домашнє насильство відносно правопорушника, а суд зобов’язував його сплатити штраф.

Коли ж прояви домашнього насильства з боку чоловіків набули систематичності, поліцейські розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Зібравши докази вини фігурантів, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури повідомили їх про підозру в домашньому насильстві.

Обвинувальні акти правоохоронці вже скерували до суду для винесення вироку. Зловмисникам може загрожувати вже суворіше покарання у вигляді громадських робіт строком від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW