Відзавтра на Буковині тестуватимуть оповіщення через мобільних операторів



З 7 вересня на Буковині тестуватимуть нову систему оповіщення про надзвичайні ситуації через мобільних операторів.

З 7 вересня на Буковині тестуватимуть нову систему інформування про надзвичайні ситуації. Це робитимуть за допомогою операторів мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell. Про це повідомляє ДСНС України.

Загалом нову систему оповіщення тестуватимуть у 17 областях України. Вона працюватиме завдяки технології Cell Broadcast, яка має значні переваги над SMS-інформуванням: швидше отримання сповіщень, гнучкість у виборі локацій, наявність звукового сигналу навіть якщо звук на смартфоні вимкнено.

Що робити у випадку отримання екстреного сповіщення зараз? 

На першому етапі, з 7 вересня, будуть розсилати лише тестові повідомлення у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та Києві. Вони не пов’язані із реальними надзвичайними ситуаціями. 

Які телефони підтримують ці сповіщення?

Переважно мобільні телефони, які вироблено починаючи з 2019 року, та мають операційну систему Android 11 та вище або iOS від версії 14.5. У майбутньому будуть розширювати перелік моделей, які зможуть отримувати такі повідомлення. 

Як переконатися, що я точно отримуватиму ці сповіщення? 

Спочатку перевірте, чи активна ваша SIM-карта, та чи є мережа мобільного оператора. Якщо увімкнено режим «У літаку», то вимкніть його, щоб отримувати сповіщення. 

Зверніть увагу на версію операційної системи. 

Перевірте, що отримання сповіщень увімкнено у налаштуваннях смартфона. В залежності від виробника, налаштування екстрених оповіщень можуть бути у розділі «Сповіщення» (Samsung, iPhone, OnePlus), «Звук та вібрація» (Huawei), «Безпека та паролі» (Xiaomi).  

Як керувати отриманням сповіщень у телефоні?

Отриманням деяких сповіщень можна керувати, вмикати та вимикати. В залежності від виробника пристрою, налаштування можуть бути у розділі «Сповіщення» (Samsung, iPhone, OnePlus), «Звук та вібрація» (Huawei), «Безпека та паролі» (Xiaomi). Вони можуть називатися «Екстрені оповістки» для iPhone, «Надзвичайні загрози» та «Серйозні загрози» для Android.

ДСНС не рекомендує громадянам відключати сповіщення про загрозу або надзвичайну ситуацію, повітряну тривогу.

Якщо звук в налаштуваннях телефону вимкнено, то я почую звук сповіщення?

Так, це одна із ключових переваг технології Cell Broadcast над SMS-повідомленням. Гучний сигнал разом із вібрацією буде тривати 15-20 секунд або до моменту вимкнення сповіщення людиною. 

Що робити тим, хто не буде отримувати такі сповіщення?

Стежити за іншими системами оповіщення: за сигналами «Увага всім», які подаються за допомогою електросирен і сигнально-гучномовних пристроїв та отримувати інформацію про надзвичайні ситуації через телебачення та радіомовлення, інформаційні ресурси в Інтернеті тощо. 

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новини Чернівців)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news0372



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW