Опалювальний сезон у Києві. Шмигаль заявив, що зима буде складною



Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що прийдешній опалювальний сезон буде складним, проте висловив упевненість, що країна пройде його. Про це він повідомив під час виступу на брифінгу у Берліні, цитує його видання Укрінформ.

За його словами, на сьогоднішній день Україна накопичила близько 13 мільярдів кубометрів газу у сховищах і понад два мільйони тонн вугілля, він зазначив, що така кількість палива — це більше, ніж будь-якого іншого сезону.

Глава Кабміну заявив, що це дає надію на складне, але стабільне протягом опалювального сезону. Нагадаємо, що російські окупанти можуть вдарити по критичній інфраструктурі в українській столиці та інших містах напередодні майбутнього опалювального сезону.

Про це стало відомо із заяви, яку зробив прем'єр-міністр Денис Шмигаль після засідання уряду. За його словами, майбутній опалювальний сезон без перебільшення буде найскладнішим в історії незалежної України, а найголовнішим ризиком є терористичні акти Росії проти критичної інфраструктури українських міст.

Він сказав, що уряд виділив 1 млрд 409 млн грн на закупівлю стратегічного запасу матеріальних резервів, який дозволить оперативно реагувати на виклики та проблеми з постачанням тепла та води.

Прем'єр сказав, що йдеться про обладнання з простим та швидким розгортанням та обслуговуванням. Глава уряду також заявив, що Кабінет Міністрів продовжує ремонти критичної інфраструктури та іншу підготовку до опалювального сезону, готовність на сьогоднішній день становить 75%.

Джерело



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW