Оновлена схема руху в мікрорайоні Ракове обурила хмельничан



Нещодавно на перехресті вулиць Пілотська і Трудова в Хмельницькому з’явилась нова дорожня розмітка. Відтак, транспортним засобам, що рухаються з мікрорайону Ракове в правій смузі, дозволено поворот праворуч та рух прямо, а з лівої смуги — лише поворот ліворуч. Така схема викликала у водіїв невдоволення.

Зокрема, хмельничанин Андрій Лісовський у Facebook-спільноті департаменту інфраструктури зауважив, що нова розмітка може спричинити затори на перехресті. Оскільки головний трафік автомобілів по вулиці Пілотська в напрямку до обласної лікарні рухається або прямо, або направо. А от наліво в напрямку костелу, на його думку, “повертає одне авто зі ста”.

“Раніше без розмітки автомобілісти визначили собі, що смуга (яку віддали на поворот до костелу) мала напрям руху прямо і наліво, а смуга справа – лише направо (до вулиці Чорновола), цим самим пропускна спроможність перехрестя була висока. Тепер ж очікуємо великі затори і порушення правил (рух з лівої смуги прямо)”, – написав чоловік, додавши оновлену схему руху.

Оновлена схема руху в мікрорайоні Ракове обурила хмельничан, фото-1

На це відреагував начальник відділу організації безпеки дорожнього руху департаменту інфраструктури міськради Павло Микитюк. Він визнав, що під час нанесення дорожньої розмітки комунальники допустилися помилки. І тепер її виправляють. 

“Розроблена схема передбачає рух транспорту з лівої смуги прямо та ліворуч, з правої – праворуч перед перехрестям з вулицею Трудовою. При нанесенні дорожньої розмітки спрацював людський фактор. На даний час працівниками комунального підприємства корегується розмітка на вказаному перехресті. Просимо вибачення за тимчасові незручності”, – прокоментував посадовець.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW