Нова хвиля пандемії: головна лікарка Львова розповіла про ситуацію із захворюваністю у місті



У Львові з початку серпня фіксують збільшення кількості хворих на коронавірус.

Станом на 6 вересня у Львові кількість хворих на коронавірус поступово зростає, медики говорять про початок нової хвилі пандемії. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради. 

Головна лікарка Львова Леся Кобецька розповіла, що із початку серпня фіксують збільшення кількості хворих на коронавірус. На початку серпня було госпіталізовано 16 пацієнтів, через тиждень – 36, ще через тиждень – 76, і піком було 122 госпіталізованих. Загалом у серпні було 900 захворілих, більшість з них мали легку форму. 

"Легший перебіг цієї хвилі пояснюється тим, що люди вакцинувались. Станом на зараз 70% містян вакциновані першою дозою, 67% – другою дозою, 8% – першою бустерною дозою, і ще 240 осіб – другою бустерною дозою. Бо саме вакцинація "вчить" імунну систему розпізнавати вірус і боротися з ним, і саме це мінімізує ризик смертельних ускладнень.

Серед тих, які захворіли, половина не мали вакцинації. Також немає госпіталізованих з бустерною дозою. Також уже маємо 15 пацієнтів, які померли від ускладнень на фоні важких хронічних захворювань", - зазначила Леся Кобецька.

Зараз у Львові вакцинуватись можна такими вакцинами: Johnson&Johnson, Pfizer та CoronaVac. Щеплень можна зробити в будь-який зручний день у міських поліклініках. 

"Зараз активним є штам "Омікрон", проте він мутує. Симптоми такі, як у ГРВІ – гарячка, біль у горлі, суглобах та м’язах, головний біль, а також втрата нюху та смаку.

Загалом у міських лікарнях Львова передбачили понад тисячу ліжок для хворих на коронавірус у трьох міських лікарнях: лікарні святого Пантелеймона, лікарні святого Миколая та 5-тій лікарні. Понад 115 ліжок – реанімаційні, є достатньо апаратів ШВЛ, біля кожного ліжка є киснева точка. Також достатньо є кисневих концентраторів, зокрема й тих, які видають пацієнтам амбулаторно для підтримувальної терапії", - додала Леся Кобецька.

Читайте також: У Львові шукають донорів крові: куди звертатися жителям

Фото на головній: Романа Балука 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW