Обстріли та втрати ворога: яка ситуація на півдні України, - ВІДЕО



Обстановка на півдні України залишається стабільно напруженою, але контролюється силами оборони. Протягом ночі суттєвих змін у стані, складі та положенні противника не відмічено.

Про це повідомив офіцер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

За його словами, ворог зосереджує основні зусилля на утриманні захоплених територій, а також завданні максимальних втрат підрозділам Сил оборони та стримані вогневого тиску.

Протягом ночі ворог наніс ракетний удар реактивними системами залпового вогню «Смерч» по Березнегувацькій громаді Миколаївщини. Влучання у сільськогосподарські площі, а важкою артилерією частково зруйновано елеватор. Без людських втрат.

По Нікопольському району ворог випустив понад два десятки реактивних снарядів системи «Град». Внаслідок обстрілу в райцентрі пошкоджено чотири заклади освіти та дозвілля, близько 20 багатоповерхових будинків, понад 10 приватних домогосподарств, газогони та лінії електропередач. Постраждало дві цивільні особи.

Протягом ночі ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 150 вогневих завдань з ураженням живої сили, озброєння та техніки, 2-ох переправ в районах Дарївки та Голої Пристані. Всі переправи перебувають під вогневим контролем Сил оборони.

Підтверджені втрати ворога складають 35 осіб та 4 бойових машини піхоти.

Ранком ворог із застосуванням стратегічної авіації випустив 5 крилатих ракет з північної частини Каспійського моря. В небі над Миколаївщиною силами та засобами протиповітряної оборони було виявлено та знищено чотири крилаті ракети класу "повітря — земля" Х-101. Одна ракета влучила в нафтобазу в Кривому Розі, спалахнула масштабна пожежа. Триває робота вогнеборців, ситуація контрольована. Попередньо, постраждалих нема.

Корабельне угруповання ворога у Чорному морі без змін, в постійній готовності до застосування, споряджене 16-ма крилатими ракетами «Калібр».



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW