Відбулося знеструмлення частини областей України: війська рф відключили Каховську гідроелектростанцію



Війська рф відключили Каховську гідроелектростанцію, яка живить електроенергією райони півдня України.

Про це сьогодні, 5 вересня, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України, інформує редакція.

Зокрема у повідомленні йдеться про те, що ворог продовжує вчиняти протиправні дії в Херсонській області. Так, російські загарбники відключили Каховську ГЕС, що спричинило знеструмлення частини Херсонської та Запорізької областей.

Каховська ГЕС знаходиться на півдні України в 5 км від міста Нова Каховка Херсонської області.

В своїй роботі Каховська ГЕС забезпечує річне регулювання стоку Дніпра для живлення електроенергією, зрошення та водозабезпечення засушливих районів півдня України. 

У денному зведенні оперативного командування "Південь" повідомлялось, що Збройні сили України уразили понтонну переправу окупантів біля мосту через Каховську ГЕС та знищили 2 склади з боєприпасами у Херсонському районі.

Також речник ОК "Південь" повідомляв, що на півдні України становище нині напружене та динамічне.

"Противник веде оборонні бої, здійснює обстріли населених пунктів як вздовж лінії зіткнення, так і в наших тилових районах. Для коригування вогню окупанти активізують повітряну розвідку. Зокрема, в районі Високопілля двічі за ніч були виявлені і знищені два безпілотні літальні шпигуни типу "Орлан-10", - зазначив речник ОК "Південь" Владислав Назаров.

Керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк під час брифінгу в Укрінформі ще раз закликала дотримуватись режиму інформаційної тиші щодо становища на півдні України. Те, що відбувається зараз, за її словами, не вписується у цей лейтмотив.

"Сьогоднішній нічний обліт безпілотними літальними розвідниками Високопілля, про яке так гучно вчора говорилось, означає одне - те, що ворог готувався нанести артилерійські або авіаційні удари і розвідував ситуацію. І тому ми ще раз закликаємо дотримуватись режиму тиші і надати нам можливість робити все якісно і безболісно для місцевого населення, яке так довго чекало на визволення", - сказала Наталя Гуменюк.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW