Евакуація з Лаври та гумдопомога під обстрілами - як живе Святогірська громада сьогодні



Одна частина громади сьогодні окупована російськими загарбниками, проте в іншій триває евакуація та роздача гуманітарної допомоги від військової адміністрації. 

Про ситуацію у Святогірській громаді часто розповідають на сторінці міської військової адміністрації. 

Читайте також: "Чекаємо на гарні новини", - голова військової адміністрації про Святогірську громаду

На початку вересня вдалось евакуювати зі Святогірської лаври у Донецькій області 17 людей. Лавра, розташована на правому березі Сіверського Донця, останні декілька місяців є об’єктом постійних обстрілів та маніпуляцій російської армії, яка тимчасово утримує лівий берег річки. Третього вересня на евакуацію погодились ще 3 жінки, натхнені вдалою евакуацією. Силами військових, представників СБУ та національної поліції жінок було евакуйовано.

У неділю з монастиря, де від російських обстрілів ховаються мирні люди, було вивезено літнє подружжя, а вже сьогодні зранку проведено вдалу евакуацію родини з п’яти осіб, серед яких двоє - малолітні діти. Евакуація здійснювалася військовими підрозділами Збройних Сил України.

Евакуація з Лаври та гумдопомога під обстрілами - як живе Святогірська громада сьогодні, фото-1

Також на вихідних нарешті вдалось відвідати село Пришиб, тут залишилось 6 місцевих мешканців. Начальник Святогірської міської військової адміністрації Володимир Рибалкін за допомогою військових надав гуманітарну допомогу від Загони швидкого реагування Червоного Хреста України та запропоновано допомогу в евакуації. Не всі мешканці збираються зимувати у селі, деякі виявили бажання виїхати у більш безпечні місця. 

Тривалий час не було можливості дістатися Пришиба через інтенсивні обстріли села та його околиць з боку окупованого силами рф лівобережжя Сіверського Донця.Гуманітарну допомогу також вдалось доставити у село Сидорове Святогірської громади.  Читайте також: 
  • Як переселенці з села Сидорове влаштувались у Полтавської області (фото)
  • Українські військові звільнили селище Озерне Краматорського району
  • Ніч у Слов’янську пройшла спокійно - Вадим Лях
Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW