Діалоги про мізантропію та вірші про кохання - як чернівчани слухали Юрія Іздрика



Залишилися позаду Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz, але відвідувачі продовжують у соцмережах ділитися світлинами, сторіс та враженнями. Журналісти сайту 0372.ua також вирішили поділитися своїми враженнями.

З 2 по 4 вересня у Чернівцях проходили Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz - вже тринадцяті за рахунком. Перші два дні з погодою трохи не пощастило, вечір суботи був вогким та прохолодним. Тому всі читання, які були заплановані на 3 вересня, перенесли з головної сцени на вулиці Кобилянської у зал готелю поруч.

На жаль, редакція не змогла бути присутньою на всіх трьох днях поетичних читань. Проте журналісти сайту 0372.ua встигли на завершення другого дня. На 20 годину в програмі був запланований виступ поета Юрія Іздрика. І він таки зробив кінець другого дня яскравим.

Виявилося, що на його виступ чекало чимало людей. Бо розпочати не могли вчасно тому, що охочих послухати було значно більше, ніж стільців. Тому організатори швидко знайшли додаткові стільці, десь люди сідали по двоє на один стілець, десь взагалі слухали стоячи, а іноді - просто сидячи на підлозі біля невеличкої сцени.

Поет почав свій виступ нетипово для більшості інших майстрів слова, але, мабуть, у своїй манері: із заяви, що він після досягнення 60 років збирався "піти з великої поезії та з великого сексу". 

Іздрик говорив, що взагалі не розуміє, чому на його читання прийшли стільки людей, враховуючи те, що він думає про людей та їх вчинки. Червоною ниткою крізь виступ Іздрика проходить думка, що люди за своє життя роблять багато недоречних, безглуздих та недоречних речей (це якщо розшифрувати нецензурну лексику). Але публіку такі заяви аж ніяк не налякали - навпаки, змусили посміятися над собою.

До речі, для тих, хто цей виступ пропустив, на сторінці Meridian Czernowitz є запис трансляції, ось він:

Ще поет розповів про те, як втратив документи напередодні 60-го Дня народження, як зустрів його у вузькому колі рідних, як обмежив своє спілкування, перестав публікувати вірші і закрив свою сторінку у Facebook. Хоча до цього вважав що ось воно, ідеальне рішення: публікувати вірші у фейсбуці, збирати лайки та коментарі.

А Іздрик, все ж таки, почав читати свої вірші. Як вважає сам поет, його поезія - це те, яким має бути рай. Адже вони показують ідеальні стосунки та відчуття. Дійсно, звучали вірші про кохання та любов. До жінки, до природи, до Всесвіту.

Усі вони звучать трохи всупереч світогляду автора, адже ніяк не демонструють, що насправді поет не дуже любить людей. Між читаннями Іздрик періодично про це нагадував. Хоча ще раз повторимо, що слухачів зовсім не налякали, а тільки підняли настрій.

Але час виступу був обмежений, як і кисень у заповненому приміщенні. Тому поет швидко завершив свій виступ без довгих прощань. А на відвідувачів чекав ще один день поезії.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новини Чернівців)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news0372



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW