З 1 жовтня жінкам заборонять виїзд за кордон, як і чоловікам: на кого поширять обмеження



Ще місяць усі українські жінки зможуть безперешкодно виїжджати з України. А з 1 жовтня для жінок виїзд за кордон буде обмежено, як і для чоловіків.

Кого торкнеться заборона на виїзд, розповів юрист Міноборони Володимир Смілка.

Отже, відповідно до наказу, жінки, якы мають певні професії, повинні з 1 жовтня стати на військовий облік. Йдеться про жінок, які отримали освіту або працюють за 14 спеціальностями, що входять до затвердженого списку. При цьому в Міноборони кажуть, що до кінця поточного року тих, хто не виконав наказ, не штрафуватимуть. А далі буде видно.

Торішній наказ Міноборони №313 спричинив немалий резонанс у суспільстві. Адже в ньому був передбачений велетенський список професій, які роблять жінку військовозобов’язаною. Та згодом цей список переглянули, залишивши в ньому тільки 14 спеціальностей.

Отже жінки, які здобули освіту за цими спеціальностями, мають стати на військовий облік.

"Кожна жінка, яка закінчує навчальний заклад за відповідною спеціальністю, здобула якийсь фах. За цим фахом, якщо він передбачений в наказі, вона зобов’язана з’явитися в територіальний центр комплектування для взяття на облік. Якщо жінка працює за таким фахом, але не має відповідної освіти, вона також може направлятися роботодавцем на військовий облік", - повідомив  юрист.

При цьому він уточнив, що взяття на облік зовсім не означає мобілізацію жінок. Просто ТЦК мають знати, яким мобілізаційним ресурсом вони володіють. Водночас жінкам, яких поставлять на військовий облік, буде заборонено виїзд за кордон під час дії воєнного стану – так само, як і чоловікам.

"Так як ми наближаємося до стандартів НАТО, ми ідемо до них не тільки у зброї, але і в обліку військовому. Цей облік однаковий як для жінок, так і для чоловіків", — пояснив Володимир Смілка.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW