У Міноборони спростували фейк щодо військового обліку жінок в Україні



​​Міноборони України спростували неправдиву інформацію, яка почала ширитись у мережах щодо військового обліку жінок.

Як написала заступник міністра оборони України Ганна Маляр, наразі немає гострої  потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Так, для ЗСУ завжди гостро потребують   в спеціальностях та фахівцях медицини, радіотехніки, харчових технологій, а Міноборони розробило і передало до Верховної Ради пропозиції змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо добровільності постановки на військовий облік жінок.

«Тому, у разі прийняття змін до згаданого закону, Генштаб розробить зміни до переліку військово-облікових спеціальностей для жінок і скоротить перелік до оптимальної потреби. Ще раз нагадую ‒ йдеться про ДОБРОВІЛЬНУ постановку на військовий облік. Нагадаю, що з 2014 року жодна жінка примусово на фронт не потрапила ‒ лише за її згодою».

Як відомо, 31 серпня Міністерство оборони передало Верховній Раді пропозиції змін до законодавства щодо добровільного військового обліку жінок певних спеціальностей. Також нагадаємо, що в Україні жінки ставатимуть на військовий облік лише за своїм бажанням.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW