Нарізний магазинний хліб може бути небезпечним для здоров'я: подробиці



Багато людей звикли купувати нарізний хліб. Його вигадав американський ювелір та винахідник, сконструювавши спеціальну машину. І звалося б, так зручніше, але насправді такий формат хліба не просто не вигідний, а ще й небезпечний.

Про це повідомляє редакція з посиланням на Ukr.Media.

Нарізний хліб псується швидше за цілий. Це тому що, він має велику площу для ураження цвіллю. А зберігання хліба в поліетилені, в якій він зазвичай продається, ще більше сприяє процесу поширення плісняви на скибках. Експерти пояснюють це тим, що в пакеті утворюється конденсат, і хліб просочується вологою.

Якщо нарізний хліб витягти з пакета, то він зачерствіє значно швидше ніж ціла буханка. Причиною цього є те, що хліб скибками вигляді віддає свою вологу, а скоринка повинна була б її зберігати.

Але експерти виділяють найбільший недолік нарізного хліба - це те, як його нарізають. На комбінатах використовуються спеціальні ножі, змащені дешевим аналогом олії, завдяки чому скибочки виглядають рівними, не злипаються і не кришаться.

А іноді для належного зовнішнього вигляду і збільшення терміну зберігання скибочки обробляють консервантами зі вмістом етилового спирту, що може нашкодити людському організму.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW