Співробітники Поліського природного заповідника відвідали університет у Житомирі



Співробітники Поліського природного заповідника відвідали університет у Житомирі

З робочим візитом у Поліський національний університет днями завітали представники Поліського природного заповідника.

Ректор університету Олег Скидан зустрівся та поспілкувався з в.о.директора заповідника Юрієм Бруцьким, обговорюючи напрямки подальшої співпраці та можливості обміну досвідом роботи в галузі охорони довкілля.

Крім цього, для гостей провели екскурсію Ботанічним садом, в рамках якої відбулася зустріч із науковим куратором заповідника Олександром Орловим. Зокрема, йшлося і про перспективи розвитку заповідної справи та охорони природи.

До слова, у Поліському національному університеті здійснюють підготовку фахівців за спеціальностями «Технології захисту навколишнього середовища», «Захист і карантин рослин», «Лісове господарство», «Науки про Землю», «Екологія», «Космічний моніторинг Землі» та ін.

Поліський заповідник був створений 12 листопада 1968 року з метою збереження типових для Українського Полісся соснових лісів та сфагнових боліт. Він знаходиться в Житомирській області у межиріччі Уборті та Болотниці, які зливаються за його межами і впадають у р. Прип’ять. На півночі заповідник межує з Білоруссю, а на заході з Рівненською областю. Його площа складає 20104 гектари.

На території Поліського природного заповідника заборонені всі види господарської діяльності людини: суцільні рубки, меліоративні роботи, мисливство, риболовля, збір грибів та ягід. Заборонене також вільне відвідування заповідника, тому на лісових дорогах і стежках встановлені попереджувальні знаки, аншлаги. Це необхідно для того, щоб захистити заповідну природу від втручання людини.

Для зменшення впливу господарської діяльності навколо території заповідника створена охоронна зона площею 9878 га. На її території заборонено мисливство, проведення меліоративних робіт, суцільні рубки лісу, прокладка нових комунікацій.

Пресслужба Поліського національного університету



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW