На Франківщині розпочалась нова хвиля COVID-19



На сьогоднішньому брифінгу в Івано-Франківській обласній військовій адміністрації начальник Департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко повідомив, що в області ускладнюється ситуація із захворюваністю на коронавірус COVID-19.

“Починається нова хвиля COVID-19”, – повідомив Дмитренко, посилаючись на статистику госпіталізацій на Франківщині.

За його словами, наразі хворими зайнято 17,6% розгорнутих ліжок у 29 лікарнях. За минулий місяць кількість хворих у лікарнях зросла на 5%. Амбулаторних хворих збільшилося на понад 20%.

Наразі в лікарнях отримують спеціалізовану допомогу більше як 200 хворих на COVID-19 прикарпатців. Шестеро – в реанімаціях.

Зросла захворюваність на COVID-19 серед дітей. Зараз зайняті 25% дитячих ковідних ліжок. За минулу добу діагноз коронавірус поставили 7 дітям.

“Циклічність хвиль – в середньому три місяці від початку зростання до початку спаду, – додав Ігор Дмитренко. – Зараз спостерігаємо наростання і вже можемо говорити про початок нової хвилі. Вона може іти разом із іншими ГРВІ та грипом”.

Тому, наголосив Ігор Дмитренко, слід подбати про вакцинацію і отримання бустерної дози вакцини.

В області зараз є 58 000 доз вакцини, в наявності Коронавак і Файзер. Працюють три центри вакцинації – у Калуші, Надвірній, Верховині. У Франківську пункти вакцинації є у кожній з 5 поліклінік міста.

Ігор Дмитренко наголосив, що вакцинація дорослих убезпечує дітей від захворювання на коронавірус COVID-19.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW