У клініці «Світогляд» повертають барви життя завдяки лазерній корекції зору



За даними Всесвітньої організації охорони здоров’япорушення зору мають нині маютьщонайменше від 2,2 мільярда людей у ​​ світі. З них 1 мільярд має погіршення зору, якому можна запобігти. Одним із способів подолання вад зору на даний час є лазерна корекція, яку успішно застосовують у полтавській клініці «Світогляд». Ми звернулися до лікаря – офтальмолога, ексимер лазерного хірурга Дениса Наконечного, аби дізнатися, як відбувається ця операція, про всі її переваги та що потрібно знати потенційному пацієнту.

-Денисе Олександровичу, що собою являє лазерна корекція, кому і за яких обставин вона призначається для лікування?

-Лазерну корекцію зору можна робити при короткозорості, далекозорості та астигматизмі. Однак, існують і певні нюанси. При короткозорості ми виконуємо корекцію, якщо дозволяє товщина рогівки. В цьому випадку ми можемо скорегувати до дванадцяти діоптрій. При далекозорості – до п’яти діоптрій максимально. При астигматизмі - до шести діоптрій.

З якого віку можна робити лазерну корекцію?

-  Лазерну корекцію можна проводити з вісімнадцяти років. При цьому ми враховуємо, якщо у пацієнта є якісь попередні результати обстежень. Якщо ж пацієнт до нас звертається вперше,то швидше за все, порадимо йому проконтролювати певні параметри протягом шести – дванадцяти місяців. І якщо бачимо, що ситуація стабільна – можна робити корекцію. Але переважно, це стосується саме короткозорості. При далекозорості та астигматизмі можна одразу робити корекцію, бо це проблема з народження і зміни не відбуваються. Астигматизм – це своєрідна форма рогівки, а далекозорість це коли око менше у розмірі, ніж воно має бути й воно вже не виросте. Зазвичай, граничний вік виконання лазерної корекції – 45 років.

-Існує переконання, що операцію з корекції потрібно повторити через певний проміжок часу. Чи так це?

-Як правило, лазерна корекція виконується один раз і результат зберігається на все життя. Ближче до сорока – сорока п’яти років з’являться вікові фізіологічні зміни – вікова далекозорість. І людина починає користуватися окулярами для невеликої відстані. При цьому результат корекції зберігається. Але дійсно, бувають такі ситуації, коли треба робити повторну корекцію. Це рідкісна ситуація, всього близько 5% від загальної кількості випадків. Це може бути або випадок докорекції якщо протягом трьох місяців пацієнт відмічає, що його щось турбує, то ми виконуємо до корекцію і виправляємо недолік. Це також може бути регрес. Наприклад, протягом трьох років ситуація була стабільна, але регрес трапився. То якщо дозволяє товщина рогівки, проводимо другий етап корекції. Також особливу увагу ми звертаємо на короткозорість високого ступеню, коли ми корегуємо понад дев’ять діоптрій. В такому випадку, також згідно зі світовою статистикою, в15% випадків також може трапитися регрес. І можна зробити докорекцію. В будь – якому випадку, ступінь короткозорості буде меншим.

-Чи є протипоказання до лазерної корекції зору?

-Звісно. Можуть бути такі протипоказання як кератоконус. Тобто, захворювання, пов’язане з прогресуючим витонченням рогівки. І дане захворювання ми виявляємо під час передопераційного обстеження. Якщо бачимо, що у пацієнта є ця недуга – корекція буде протипоказана. В цій ситуації проводять процедуру, яка називається крос – лінкінг (фотополімеризацію). При цьому укріплюється рогівка, для того, аби стабілізувати процес.

Також протипоказаннями є глаукома, прогресуюча катаракта, дитячий вік, захворювання сітківки чи зорового нерву. Попередньо, якщо ми виявляємо процеси дегенерації, то спершу рекомендуємо укріпити сітківку, і вже потім тільки через три – чотири місяці плануємо лазерну корекцію. Лазерну корекцію також не можна проводити під час вагітності і у період лактації, при цукровому діабеті.

-Яким чином відбувається сама процедура лазерної корекції?

-Людина до нас звертається, здає кілька аналізів ( загальний аналіз крові, аналізи на гепатитта на сифіліс). Перед операцією пацієнт також проходить деякі підготовчі обстеження і потім вже безпосередньо у день корекції підписує відповідний договір з клінікою і далі вже переходить у операційну.

-Скільки операція триває по часу?

-Все відбувається досить швидко. Якщо корекція на двох очах – приблизно двадцять хвилин. При цьому зауважу – є різні методи корекції. Якщо, скажімо, йдеться по безконтактну лазерну корекцію, то це найшвидший метод. Спершу обробляється операційне поле, аби уникнути інфекції, далі капають знеболювальні краплі, ставлять вікорозширювач, і далі пацієнт просто дивиться на червону точку, яка блимає.

В цей час по поверхні ока працює лазер. Жодного болю при цьому не має. Після завершення ми змащуємо рогівку спеціальною речовиною, щоб вона швидко заживала і ставимо захисну контактну лінзу. На цьому процедура завершена.

Також в певних випадках можуть бути інші методи корекції, вони тривають трошки довше, однак дають і швидший результат відновлення.

Після корекції людина кілька хвилин знаходиться у передопераційній. І далі ми спостерігаємо за станом і залежно від методикиможемо близько години попрохати побути в клініці. Перебувати кілька днів у стаціонарі, як це було раніше, не треба. Все виконується швидко, ми надаємо необхідні медикаменти і деякий час спостерігаємо на пацієнтом в період відновлення. Спостереження відбувається за планом. Ми оглядаємо пацієнта на наступний день, потім ще через деякий проміжок часу – все залежно від методики. Через місяць, три і шість місяців – все індивідуально.

Вартість корекції не залежить від методики. Дивимося, що краще для пацієнта і спільно приймаємо рішення, яку з них обрати. На це впливає багато чинників – образ життя, робота тощо.

Зауважу, у нас винятково індивідуальний підхід до кожного! Після операції радимо, як краще відновлюватися, повертатися до звичного способу життя – відвідувати спортивні тренування тощо.

У медицині лазерна корекція зору застосовується понад тридцять років, напрацьовано великий досвід колег з усіх куточків світу, то ж впевнений, що кожному пацієнтові ми зможемо допомогти. Звертайтеся у клініку «Світогляд» - і ми повернемо вам всі барви життя!

Контакти клініки «Світогляд»:

телефони: +38 (050) 405-20-00, +38 (097) 405-20-00

адреса:  м. Полтава, вул. Геннадія Біліченка, 29Б

Офіційний сайт : https://svitoglyad.com/

Фейсбук - сторінка: https://www.facebook.com/svitoglyadclinic




AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW