Місто оговтується від жорстоких обстрілів, вчора 20 снарядів впало у центрі. Записки війни у Слов’янську



30.08.2022

Сьогодні була перша спокійна ніч за декілька днів. Останнім часом росіяни взялись за наше місто дуже міцно, накриваючи його вогнем. 

Таких руйнувань Слов’янськ ще не бачив за всі 8 років війни. Починаючи з минулого тижня і до тепер кожну ніч, а то і день, наше місто зазнавало нищівних руйнувань. Це було справжнє пекло. Сьогодні ж це була перша ніч, коли у місто не прилітало. Ми оговтуємось від того жаху, який був попередні декілька днів. 

Найстрашніше, що обстріли вже стаються вдень, коли люди виходять у магазини, до родичів, у справах. Вчора обстрілювали центр міста. Росіяни тричі накрили вогнем Слов’янськ. Били по нас реактивною артилерією. Близько 20 снарядів влучило у центр. Як вже дізнались з офіційних джерел, було пошкоджено 4 багатоповерхівки, 8 приватних будинків, пологовий будинок, тепломережа, відділення банку, магазин, офіси, автомобілі. Через складну ситуацію не працює відділення Привату і Укрпошта. З обстрілами додаються проблеми зі світлом, водою. І цих проблем буде ще більше, якщо обстріли не зупиняться. А судячи з ситуації, навряд чи.

Місто оговтується від жорстоких обстрілів, вчора 20 снарядів впало у центрі. Записки війни у Слов’янську , фото-1

Сьогодні великий попит на послуги з забивки вікон, прибирання квартири після обстрілу. І не дивно, адже першими страждають скло і віконні рами. А їх за останній час посипалось немало. З’явилось відразу більше оголошень про виїзд з міста, вивіз речей. Місцеві, які вже евакуювались, повертаються, аби забрати те, що вціліло, бо невідомо, куди наступний раз прилетить російський снаряд.

Місто оговтується від жорстоких обстрілів, вчора 20 снарядів впало у центрі. Записки війни у Слов’янську , фото-2

Шуму наробили звичайно за останні дні. Це справжнє диво, що немає людських жертв. І це все завдяки тому, що багато мешканців вже евакуювались. Думаю, що після цих жорстоких обстрілів бажаючих стане ще більше. Але є ті, які все одно, попри складну ситуацію, планують залишатись у місті, готують свої домівки до зими, шукають дрова, обігрівачі.

Згадується жахлива ситуація з сусідньої Тетянівки, коли родина з дітьми (!) до останнього не хотіла евакуюватись. Військові ледь пробились туди, аби доставити гуманітарну допомогу. А наступного дня снаряд потрапив прямо на їх подвір’я. Померла жінка, яка так боялась покинути своє господарство. Її донька отримала поранення і тепер їздить на візочку, сподіваюсь тимчасово. Діти були в домі і не постраждали. От тепер вже родина евакуювалась, але чому б це не було зробити раніше, коли всі були живі та цілі? 

Все, що зруйнували наші вороги, обов’язково відбудуємо. Дуже хочеться, щоб ми всі вижили у цьому пеклі і не просто вижили, а й перемогли. 

Сьогодні ніч була спокійною, нехай так буде і всі ночі, і дні у майбутньому. Ми всі віримо і молимось за наш Слов’янськ. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW