187 день війни в Україні



Українські захисники прорвали першу лінію оборони росіян на Херсонщині та активно наступають на кількох напрямках на Півдні України. Окупаційні війська сконцентрували сили на Сході України, але ЗСУ відбивають атаки ворога вже 187 днів.

Місія Міжнародної агенції з атомної енергетики (МАГАТЕ) відвідає Запорізьку АЕС вже найближчими днями. Делегація вже в дорозі. Ймовірно, місія може приїхати на територію ЗАЕС вже сьогодні, 29 серпня. Про це заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

У Миколаївському районі 28 серпня внаслідок ворожого обстрілу селища міського типу Первомайське частково зруйновано житлові будинки. Постраждалих немає.
Внаслідок обстрілів у селищі Любомирівка одна людина загинула. У селі Котляреве одна людина зазнала важких поранень. Зруйновано та пошкоджено житлові будинки. У селі Шевченкове через обстріли зазнало руйнувань приватне домоволодіння та загорівся житловий будинок. Постраждалих немає.
Уночі, 29 серпня були артилерійські обстріли села Котляреве. Влучання у два житлових будинки й господарські споруди. Інформація щодо постраждалих уточнюється.
Ввечері 28 серпня ворог завдавав удари по місту Очаків. Влучання переважно по території аквазони. Постраждалих немає.
Під постійним вогнем залишається Березнегуватська громада Баштанського району. Вночі 29 серпня близько 02:00 обстрілів зазнало село Червона Долина. Пошкоджені житлові будинки та сільгосп будівлі в домогосподарствах. Також були обстріли за межами села Поляна. Постраждалих немає.
Вранці 29 серпня тривають обстріли Широківської громади. Інформація щодо пошкоджень і постраждалих уточнюється.
У Вознесенському та Первомайському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

Бійці ЗСУ станом на 29 серпня знищили 47 100 окупантів.

Втрати ворога у техніці:

  • танків – 1947 (+5) одиниць;
  • бойових броньованих машин – 4269 (+12) одиниць;
  • артилерійських систем – 1060 (+10) одиниць;
  • РСЗВ – 279 (+5) одиниць;
  • засоби ППО – 149 (+1) одиниць;
  • літаків – 234 одиниці;
  • гелікоптерів – 203 (+1) одиниці;
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 844 (+6) одиниці;
  • крилаті ракети – 196 одиниць;
  • кораблі /катери – 15 одиниць;
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 3188 (+17) одиниць;
  • спеціальна техніка – 101 (+2) одиниці.

росіяни на території Херсонської області потрапили в пастку. Українським захисникам за допомогою HIMARS вдалось знищили практично всі великі мости регіону. Окупанти тепер не зможуть пересуватися Антонівським залізничним, автомобільним та Новокаховським мостами.

Збройні Сили України розпочали наступ на Півдні України. Нашим військовим вдалося прорвати першу лінію оборони окупантів на Херсонщині.

В ОК "Південь" повідомляють, що для ЗСУ обставина в операційній зоні на південнобузькому напрямку складна, але контрольована. На місці наявні досить потужні сили ворога. Однак, наступальні дії йдуть за планом ЗСУ.

Жителів Херсонщини закликали від'їхати від російських баз, аби подбати про власну безпеку та безпеку рідних та подбати про укриття у випадку, якщо евакуація неможлива.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував вечірнє зведення. Головне:

  • На Слов'янському напрямку зафіксовано артилерійський вогневий вплив неподалік Довгенького, Норцівки, Червоного, Сулигівки, Рідного, Адамівки та Слов’янська.
    Окупанти намагалися покращити тактичне положення у напрямках Богородичного та Долини, успіху не мали, відійшли.
  • На Краматорському напрямку тривають ворожі обстріли із наявних артилерійських систем по районах Григорівки, Івано-Дар’ївки та Тетянівки. Противник задіяв авіацію для ударів неподалік Григорівки та Тетянівки.
    Спроба просування у напрямку населеного пункту Івано-Дар'ївка завершилась для окупантів провалом – втратами та втечею.
  • На Бахмутському напрямку ворог обстрілював військову та цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Весела Долина, Майорськ, Торецьк Бахмут та Кодема. Біля двох останніх також зафіксовано удари російської авіації.
    Сили оборони України відбили наступ ворога у напрямках населених пунктів Соледар, Весела Долина, Бахмут та Кодема.
  • На Авдіївському напрямку зазнали вогневого ураження райони Авдіївки, Опитного, Невельського, Первомайського, Новобахмутівки та Олександрополя.
    Наступальними та штурмовими діями противник намагався просунутися у напрямках Мар'їнки, Первомайського та Невельського, отримав відсіч та відступив.


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW