Чи очікується цієї осені та зими дефіцит продуктів та що буде з цінами



Цієї осені та зими в Україні дефіциту продуктів по жодній з позицій не очікується. А дорожчати вони будуть рівно на стільки, на скільки буде інфляція, плюс ще можливо 2-3%.

Про це повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в ефірі телемарафону.

За його словами, як тільки не вистачає української продукції, її швидко заміщає імпорт. Це усуває проблему дефіциту, але підвищує ціни. Але як тільки з’являється вітчизняний товар, то закордонний витісняється, і відповідно, ціни стають меншими.

Судячи з цього, Дорошенко прогнозує, що можливе зниження цін на продукти найближчим часом. У вересні фермери після збору урожаю не будуть закладати його на зберігання.

"Я говорю про овочі, фрукти, яблука. Оскільки ніхто не може зараз сказати, по-перше, яка буде ціна зберігання, коштуватимуть енергоносії для бізнесу тому, що для населення ціна зафіксована, а для бізнесу ні. А, по-друге, ніхто не знає, чи прилетить ракета. Тому багато хто буде старатися продати замість того, щоб зберігати", — зазначив Дорошенко.

Водночас починаючи з жовтня очікується подорожчання продуктів.

"Чим більше податків буде сплачуватися в нашій країні і надходжень від митниці та наших закордонних партнерів, тим менше буде зростання ціни. Навіть голова НБУ попередив, якщо ми не зможемо забезпечити себе власними надходженнями, то доведеться ще більше друкувати коштів, і інфляція до кінця року може додати ще 10% або навіть більше", — сказав він.

Це може призвести до того, що продукти будуть дорожчати рівно на стільки, на скільки буде інфляція, плюс ще можливо 2-3%.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW