Мама плете сітки, а 7-річна Влада малює для військових: як криворізька малеча долучається до волонтерства, - ФОТО, ВІДЕО



У Кривому Розі до волнтерства долучаються не лише дорослі жителі міста, але й діти. Немало прикладів того, як юні криворіжці зараз допомагають ЗСУ, можна зустріти у ЗМІ та соцмережах. 

Про один з таких прикладів повідомляє сайт 0564.ua з посиланням на власного кореспондента.

У команді волонтерів волонтерського центру, організованого ГО "Криворізька асоціація учасників бойових дій та учасників АТО", також є малеча.

Одна з дівчаток, 7-річна Влада Серьогіна, приходить до волонтерського центру разом з мамою Валентиною. Доки мама з іншими волонтерками плете маскувальні сітки, дівчинка малює мотиваційні малюнки, які потім вкладають у пакунки з сітками і передають українським військовим.

Мама дівчинки працює бухгалтером і має хоббі - вона членкиня Всеукраїнської асоціації гідів, раніше проводила екскурсії ріднокраєм. Однак після 24 лютого діють певні обмеження на масові заходи, тож Валентина і її чоловік вже через кілька днів після початку повномасштабного вторгнення у вільний від роботи час долучилися до волонтерства. Зокрема, Валентина приєдналася до команди волонтерського центру на вулиці Лермонтова, де й допомагає плести маскувальні сітки.

Водночас маленька Влада також виявила бажання не сидіти, склавши руки, а чимось допомагати дорослим волонтерам. Мама запропонувала донечці малювати малюнки і робити на них мотиваційні написи, пояснивши, що таким чином вона підніматиме настрій і бойовий дух у захисників України.

У день нашого візиту до волонтерського центру Влада розповіла, що вона подбала про те, аби не бракувало кришок для консервації аджики, яку саме у ці дні готують дорослі волонтерки. 

Про це читайте тут: "Не аджика, а витвір мистецтва", - як криворізькі волонтери готують ароматну приправу для військових, - ФОТО, ВІДЕО.

Тож у родині Серьогіних волонтерять усі.

Деякі свої малюнки Влада показала нашому кореспонденту (дивіться на відео).

За словами волонтерки Валентини Тютюнник, днями група дівчаток принесла до центру цукерки, аби передати їх військовим.

Дівчатка розповіли, що вони самі сплели браслети, продали їх і на отримані від продажу кошти закупили солодощі для бійців.

Мама плете сітки, а 7-річна Влада малює для військових: як криворізька малеча долучається до волонтерства, - ФОТО, ВІДЕО, фото-9

Здійснено за підтримки Асоціації "Незалежні регіональні видавці України" в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW