Додаткові сили рф не змінять ситуацію в Україні — ISW



Сформований з добровольчих батальйонів третій армійський корпус Росії, ймовірно, не зможе створити ефективну бойову міць.

Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Суспільне.

За словами аналітиків, російські військові мають намір направити третій армійський корпус для посилення наступальних операцій в районі Донецька, де наступ в районі Мар'їнки, Пісків і Авдіївки призупинився. Частини третього армійського корпусу також можуть бути розгорнуті на південному напрямку.

Війська третього армійського корпусу тренуються з використанням більш сучасної російської техніки, такої як бойові машини піхоти БМП-3, танки Т-80БВМ і т-90М, а також новітні варіанти штурмової гвинтівки АК-12.

Однак, бійці цього армійського корпусу навряд чи зможуть створити ефективну бойову міць, — зазначають у виданні.

"Краще оснащення не обов'язково робить сили більш ефективними, якщо особовий склад недостатньо добре навчений або дисциплінований, як це відбувається у добровольчому підрозділі третього армійського корпусу... Добровольці фізично непридатні та старі", — йдеться у повідомленні.

Аналітики також відзначили, що брак в росії досвідчених унтерофіцерів (сержантів) зашкодить ефективності третього армійського корпусу.

У ISW також вважають, що у рф все ще мало живої сили, щоб наступати в Херсонській області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW