В КМДА спростували фейк про підготовку до примусової евакуації з Києва



ЗМІ повідомили, ніби влада готує евакуацію з Києва. Пізніше глава Департаменту муніципальної безпеки пояснив, що це лише один із варіантів, можливий в умовах війни.

Влада Києва не оголошувала обов'язкову евакуацію, але розглядає такий захід як один із варіантів у разі загострення ситуації. Подробиці розповів директор Департаменту муніципальної безпеки Київської міської адміністрації Роман Ткачук, його слова цитує офіційний сайт.

Представник КМДА спростував інформацію щодо підготовки до обов'язкової евакуації з Києва, яку поширюють деякі ЗМІ. За його словами, журналісти неправильно зрозуміли його заяву та спотворили сенс сказаного.

Нещодавно Роман Ткачук обговорив примусову евакуацію в інтерв'ю сайту "Главком" і сказав дослівно:

"Зараз ми за потреби починаємо тренування цих евакуаційних комісій і чудово розуміємо, як проводитимемо евакуацію того чи іншого району чи всього міста. Ми розглядаємо варіанти аж до примусової евакуації, система має бути готова до цього".

Тепер Роман Ткачук наголошує: зараз евакуацію Києва чи якогось району столиці оголошувати не планують. Він пояснив, що в кожному столичному районі вже давно сформовано евакуаційні комісії, які опрацьовують заходи на випадок надзвичайних ситуацій, наприклад, аварій на підприємствах і повеней. Співробітники КМДА регулярно проводять навчання й обговорюють різні дії, серед яких і обов'язкова евакуація".

За словами голови департаменту, у зв'язку з воєнним станом система цивільного захисту в столиці посилено працює, тому всі служби екстреного реагування мають бути готовими до порятунку людей під час НС. Він попросив журналістів і блогерів правильно подавати інформацію, не поширювати фейки та не провокувати паніку, яка лише допомагає Росії та "може призвести до катастрофічних наслідків".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW