В Україну наближається похолодання: прогноз погоди на останні літні вихідні



У суботу та неділю в Україні ще побуде спека. 27-го серпня в Україні очікується +28+33 градуси.

Про це повідомляє редакція. 

Синиптокиня Наталка Діденко повідомляє, що трохи нижче градуси очікуються на Рівненщині та Житомирщині, +24+28 градусів. Карта.

В Україну наближається похолодання: прогноз погоди на останні літні вихідні, фото-1

Дощі з грозами завтра пройдуть місцями у центральних областях, торкнуться Донеччини та Луганщини. На решті території України буде сухо.

На сході та південному сході залишається сильним південно-східний вітер, який створює сприятливі умови для шторму в морі навіть у прибережній південній частині. 

У Києві 27-го серпня очікується суха погода з температурою повітря впродовж дня близько +30 градусів.

У Дніпрі протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

За останні 130 років 27 серпня в Дніпрі спостерігалась максимальна температура повітря 37.2° у 1929 році, а мінімальна 6.2° у 1899.

В Україну наближається похолодання: прогноз погоди на останні літні вихідні, фото-2

У Мелітополі на нас чекає похмура погода, яка проясниться тільки ввечері. Без опадів.

За останні 130 років в Мелітополі 27 серпня спостерігалась максимальна температура повітря 33.5° у 1969 році, а мінімальна 7.7° у 1949.

В Україну наближається похолодання: прогноз погоди на останні літні вихідні, фото-3

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять пророка Міхея. Наші пращури помітили, якщо у цей день тихий вітер, то осінь буде ясною. А ось якщо Міхей з бурею - до непогожого вересня. У минулі часи у цей день спостерігали за журавлями: якщо вони вже відлітають до теплих країв, то до середини жовтня мороз буде, а якщо ні - то зима пізніше прийде.

У неділю в столиці є ймовірність локального дощу, але температура повітря ще буде високою.

Хмари, які з'являться у Дніпрі вдень, протримаються недовго - ввечері очікується ясна погода. Удень, можливо, пройде дощ, але він закінчиться ще до приходу вечора.

За останні 130 років 28 серпня в Дніпрі спостерігалась максимальна температура повітря 35.3° у 1969 році, а мінімальна 6.3° у 1950.

В Україну наближається похолодання: прогноз погоди на останні літні вихідні, фото-4

У Мелітополі погожий день прийде на зміну похмурому ранку, і безхмарна погода протримається до кінця дня. Вранці піде дощ із грозою. У другій половині дня опадів не передбачається.

За останні 130 років 28 серпня в Мелітополі спостерігалась максимальна температура повітря 35.2° у 1969 році, а мінімальна 6.4° у 1970.

В Україну наближається похолодання: прогноз погоди на останні літні вихідні, фото-5

Народний прогноз погоди: 28 серпня відзначається свято Успіння Пресвятої Богородиці. З 28 серпня розпочинається молоде Бабине літо, яке триває до 11 вересня. У минулі часи помітили, якщо молоде Бабине літо погоже - чекай негоди на старе (з 14 до 21 вересня). Якщо у цей день погода тиха і ясна, то й осінь буде такою ж.

Наталка Діденко додала, що з 31 серпня по 1 вересня відчутно похолоднішає.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW