6 способів зробити квартиру теплішою, не вдаючись до опалювальних приладів: поради на потенційно складну зиму



За прогнозами експертів зима 2022-2023 буде для українців непростою. Тож тим господарям, яким це можливо, пропонують шукати альтернативні джерела опалення.

6 варіантів як зігрітися вдома без доддткових приладів опалення пропонує Радіотрек.

1. Відкриті штори

Якщо у вас сонячна сторона, відкривайте штори вдень, щоб у квартиру проникало сонячне світло та обігрівало її. Також треба загортати штори, щоб максимально відкрити батареї і не втрачати тепло.

2. Пухирчаста плівка на вікнах

Плівку, що складається з бульбашок повітря досить просто прикріпити. Потрібно лише намочити скло водою та притиснути до нього плівку. Така процедура допоможе знизити тепловтрату на 50%.

3. Тепловідбивний екран із фольги між батареєю та стіною

Щоб створити екран, рекомендують використовувати будь-яку будівельну фольгу, прикріплену до пінопласту. Таким чином, з одного боку екран відображатиме інфрачервоні хвилі від батареї у бік кімнати.

4. Перекрита вентиляція

Якщо в квартирі гуляє протяг, причиною цього може бути відкрита вентиляція. Вирішити цю проблему взимку допоможе заклеєна магнітною кришкою вентиляційні грати.

Робити це треба в тому випадку, якщо до квартири надходить достатня кількість свіжого повітря з інших джерел. А якщо ні, то перекривати вентиляцію буде небезпечно.

5. Кухонні прилади

Використовуючи якнайбільше кухонних приладів при приготуванні, в кімнаті стане помітно тепліше. Холодильник дає постійне тепло і чим холодніше буде всередині нього, тим більше тепла він зробить назовні.

Якщо у вас вдома індукційна плита, поставте грітися велику каструлю з водою. Рідина, що кипить, видасть пару, яка прогріє приміщення і зволожить його, замінюючи зволожувач і миття повітря.

6. Традиційні методи

Використовуйте тепло свого тіла. Досить одягти термобілизну – тоді вдома можна буде ходити в одних штанях і сорочці. Також допомагає грілка. Налийте в неї гарячу воду, щільно закрийте та покладіть на ліжко. Вже через 5 хвилин постіль стане теплою.

Якщо вдома немає грілки, швидко нагріти ліжко допоможуть пластикові пляшки. Наповніть їх теплою водою (до 60-70 ° С) і покладіть на ліжко. Спробуйте зігрітися зсередини – випийте теплого чаю чи кави.

Спиртні напої хоч і створюють ілюзію тепла, вони дають короткочасний ефект через судини, що розширюються. Коли вони повернуться до початкового стану, стане ще холодніше. Тому краще пити чай і їсти гарячу ситну їжу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW