"Нещадна гроза несе осінній холод, масштабні потоки води заллють цілі області": синоптики про раптову зміну погоди



Нещадний осінній холод варто очікувати вже невдовзі по всій території правобережної України. Синоптики інформують про те, що із завершенням літа, слід готуватися до холодних опадів.

Як інформує "Главред", погода в Україні на початку вересня очікується мінливою. За прогнозом синоптиків буде від похолодання до +11 градусів до спеки.

Як свідчать дані метеорологічного порталу Ventusky, серйозне похолодання зайде в Україну на початку вересня.

У частині західних регіонах 1 вересня температура повітря вдень знизиться до +18...+20 градусів. Але в більшості областей України залишиться спекотна погода - від +30 до +37 градусів.

2 вересня, як прогнозують синоптики, хвиля похолодання рухатиметься у східному напрямку, захоплюючи північні та центральні регіони.

У Львівській, Волинській, Рівненській, Івано-Франківській та Тернопільській областях вдень очікується від +11 до 13 градусів, а на Київщині, Сумщині та Черкащині - до +23. На іншій частині України переважатиме спекотна погода від + 30 до + 36 градусів.

3 вересня прохолодна погода охопить всю Правобережну Україну - на Заході і в Карпатах вдень очікується близько +11 градусів, а в центральних і північних областях - до +17. В інших регіонах синоптики прогнозують від +28 до +38 градусів.

Карта погоди

Карта погоди

Погода на осінь

Погода восени в Україні буде екстремальною. Як прогнозують синоптики, початок вересня буде спекотним.

"Перша половина місяця повинна бути тепла і майже без опадів, у другій половині - прохолодніше, дощі, кінець місяця холодний і "мокрий", - йдеться в книзі "Погода до 2030 року" народного синоптика Леоніда Горбаня.

У той же час на Сході і півдні країни у вересні і жовтні буде посуха - в перші два осінніх місяці може випасти не більше 10 мм опадів.

Також підписуйтеся на наш Telegram-канал, де багато цікавих новин, фото і відео!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW