Вільна, незалежна, багата - яким українці бачать майбутнє країни



Соціологічна група "Рейтинг" представила результати 17-го загальнонаціонального опитування з початку війни.

Соцiологiчна група "Рейтинг" презентувала результати 17-го загальнонаціонального опитування з початку війни: "Ідентичність. Патріотизм. Цінності", проведеного 17-18 серпня 2022 року.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибіркова сукупність: 1000 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%.

Респондентів попросили назвати три слова, якою має бути майбутня Україна. Більшість бачать свою країну у майбутньому вільною, незалежною і багатою.

Першим словом найчастіше була "вільна". Також серед перших слів часто звучали "сильна", "квітуча", "процвітаюча", "мирна", "щаслива".

Другою ознакою для характеристики майбутнього України опитані найчастіше вживали "незалежна". Третьою ознакою – "багата". Також використовували такі характеристики як "європейська", "розвинута", "єдина".

Аналіз за віковими групами показав: якщо молодь частіше від інших вікових категорій бачить майбутню Україну як вільну, незалежну і сильну, середній вік - мирну, процвітаючу та успішну, а старші - багату, квітучу і щасливу.

За статтю теж є різниці: чоловіки частіше бачать майбутню Україну вільною, незалежною, сильною, прогресивною, демократичною, європейською без корупції. Тоді як жінки, – багатою, квітучою, мирною, щасливою та непереможною.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW