Двом військовослужбовцям рф повідомлено про підозру у терорі щодо мирних жителів Київщини



За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора двом військовослужбовцям армії РФ повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрювані – військовослужбовці 37-ї окремої гвардійської мотострілецької Донської Будапештської Червоного прапора ордена Червоної зірки бригади 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу збройних сил РФ, вчиняли злочини на території селищ Бородянка та Макарів Бучанського району Київської області.

Під час тимчасової окупації цих населених пунктів підозрювані використовували цивільне населення для захисту від військових дій, у порушення норм міжнародного гуманітарного права застосовували стосовно цивільного населення тортури, мордування, образливе, принижуюче та жорстоке поводження, інші акти насильства, що мають на меті тероризувати цивільне населення. Вони вчиняли мародерство та неодноразово здійснювали обстріли житлових будинків і об’єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями та не використовувались для військових потреб.

Наразі перевіряється причетність цих військовослужбовців РФ до вчинення інших воєнних злочинів проти мирного населення.

Джерело: МагноліяТВ



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW