Частину України огорне імла: прогноз погоди на 24 серпня



Прогноз погоди на 24 серпня, на День Незалежності України. В усіх областях України завтра синоптична ситуація буде однорідною, дружною - підвищений атмосферний тиск, сонячно, малохмарно, спекотно.

Про це повідомляє редакція. 

Синоптикиня Наталка Діденко повідомляє, що температура повітря протягом дня коливатиметься в межах від +28 до +33 градусів. Свіжіше на пару градусів буде у Карпатах, спекотніше - на крайньому сході.

Є ймовірність хіба що локальних дощиків на Закарпатті та в Карпатах.

Частину України огорне імла: прогноз погоди на 24 серпня, фото-1

Наталка Діденко зауважила, що особливо важливим зараз є напрямок вітру, бо імла з південного сходу охопила багато наших областей.

Він залишається південно-східним, східним, тому й імла ще триватиме.

Синоптикиня додала, що лякатися не варто, таке явище для України - не аномалія. Влітку особливо, коли сухо, сонячно і певний вітер - таке буває.

У східних областях України та на південному сході пориви вітру досягатимуть 15-20 метрів за секунду.

У Києві на День Незалежності опадів не очікується. Сонячна, спекотна, справжня літня погода буде в столиці господарювати.

Імла також затримається - вітер у Києві передбачається з південного сходу.

На Дніпропетровщині очікується посилення швидкості вітру до 15-24 м/с. У Дніпрі хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним. Без опадів.

За останні 130 років 24 серпня в Дніпрі спостерігалась максимальна температура повітря 34.3° у 1938 та 2008 роках, а мінімальна 6.9° у 1914.

Частину України огорне імла: прогноз погоди на 24 серпня, фото-2

В Мелітополі також очікується посилення швидкості вітру до 15-24 м/с. Вранці небо у Мелітополі буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

За останні 130 років 24 серпня в Мелітополі спостерігалась максимальна температура повітря 32.9° у 1946 та 2008 роках, а мінімальна 8.9° у 1976.

Частину України огорне імла: прогноз погоди на 24 серпня, фото-3

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять святого Євпла. У народі цей день має різні назви: Болотні вогні, Чудеса на болоті. Ці незвичні назви пов'язані з народним повір'ям, що 24 серпня на болоті можна почути свист, пісні, а нікого немає. Відносно погоди, з давніх часів до нас дійшло таке спостереження: якщо вранці пішов дощик - вдень буде хороша погода.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW