Майже 90% мешканців західних областей підтримують цілковиту заборону на в'їзд росіян в Україну



Понад 75% українців підтримають рішення після перемоги України та деокупації її території про повний розрив усіх стосунків з Росією аж до цілковитої заборони на в’їзд росіян в Україну.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, передає Фіртка.

Зокрема, 86,3% мешканців західних областей виступають за повний розрив усіх, зокрема економічних та дипломатичних, стосунків з російським агресором, включно з цілковитою забороною на в’їзд росіян на територію України.

Не схвалює таких кроків 8,1% респондентів. Ще 5,7% поки не визначилися зі своєю позицією щодо цього питання.   

Ситуація по регіонах наступна:

Майже 90% мешканців західних областей підтримують цілковиту заборону на в'їзд росіян в Україну, фото-1

Крім того, 86% респондентів вважають, що російське керівництво несе основну відповідальність за війну в Україні. 42,5% вважають також, що така сама відповідальність лежить і на громадянах Росії.

Водночас близько 20% серед іншого звинувачують у вторгненні керівництво України, а 18% і 16% — держави-члени НАТО і керівництво США відповідно.

Нагадаємо, 91,8% мешканців західних областей впевнені у тому, що Україна зможе відбити російський напад, 5,2% — не впевнені у цьому, 3,1% опитаних не зміг відповісти.

Зауважимо, що більшість опитаних — 55% — кажуть, що перемогою можна буде вважати вигнання російських військ з усієї території України та відновлення кордонів станом на січень 2014 року.

Ще 20,5% навіть радикальніші — перемогою у війні для них буде знищення російської армії та сприяння повстанню/розпаду всередині Росії. Відносно невеликі частки респондентів вважатимуть перемогою завершення війни з тими чи іншими поступками з боку України.

Близько 9% вважатимуть перемогою вигнання російських військ з усієї території України, окрім окупованого Криму, 7,5% – відновлення статус-кво станом на 23 лютого 2022 року, а 3% — припинення війни, навіть якщо російська армія залишиться на територіях, які були захоплені внаслідок повномасштабного вторгнення.

Довідково: опитування провели методом інтерв'ю face-to-face серед людей віком понад 18 років у всій Україні, за винятком тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим і Донбасу, а також частини Запорізької, Миколаївської, Харківської областей.

Опитали 2 024 респондентів.

Максимальна похибка опитування не перевищує 2,3%.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW