177 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в Україні, - онлайн



Сьогодні 19 серпня, п'ятниця. Триває 177 день героїчного спротиву українського народу російській армії, яка вдерлася в нашу країну.

Вчора був гарячий день. У ворога палало там, де він найменше чекав. Горіли склади в прикордонних районах росії, в Криму, в Новій Каховці.

На зустрічі з президентом Туреччини, а потім з вищим керівництвом ООН Президент Зеленський ще раз зазначив: перемовини з росією можливі тільки після того, як вона звільнить всі окуповані нею території.

Тож боротьба триває. І нам всім треба бути сильними. Віримо в ЗСУ. Стежимо за подіями в країні онлайн.


10.41 Ситуація не Дніпропетровщині. Російська армія  накрила вогнем одразу три райони - Криворізький, Синельниківський та Нікопольський, повідомив очільник ВЦА Валентин Резніченко.

У Апостолівській громаді Криворізького району росіяни вбили 36-річного чоловіка. 

Вони обстріляли громаду з «Ураганів». У селі Перше Травня понівечене житло, газогін та лінія електропередач. 

177 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн, фото-1

177 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн, фото-1

По Великій Костромці Зеленодольської громади били зі ствольної артилерії.  Є руйнування. Люди не ушкоджені. 

У Межівській громаді Синельниківського району поранений 12-річний хлопчик. Він просто спав удома, коли у його будинок прилетіли снаряди з російської РСЗВ «Торнадо С».  Дитина у лікарні, її прооперували.  У селі є руйнація житла. 

177 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн, фото-2

177 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн, фото-2

9:47 ЗСУ знищили ще 4 системи С-300, якими росіяни били по Миколаєву — ОК «Південь».

Підтверджено втрати ворога на півдні:

  • 73 окупанта,
  • 3 танки,
  • 4 пускові установки та 1 радіолокаційна станція до ЗРК С-300,
  • 5 одиниць броньованої та автомобільної техніки,
  • 1 склад боєприпасів.

9:37 У Краматорську окупанти зруйнували Краматорський професійний коледж та Донбаську державну машинобудівну академію.

177 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн, фото-3

177 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн, фото-3

8:58 За 18 августа россияне убили 5 мирных жителей Донецкой области: 2 в Авдеевке, 1 в Дружбе, 1 в Зеленополье и 1 в Первомайском.  Еще 10 человек получили ранения, — Павел Кириленко, глава Донецкой ОВА.

177 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн, фото-4

177 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн, фото-4

8.34 РФ вперше з 6 липня не заявила  про територіальні здобутки в Україні, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни. Також там повідомили, що нічні вибухи у Криму ймовірно пов'язані з роботою російської ППО, української розвідки чи атакою ЗСУ.

8:29 Авіація ЗСУ завдала 4 удари по скупченню ворога – командування "Південь"

8.06 Вночі росіяни знову обстріляли Харків. Під російськими обстрілами опинились  Київський, Основ'янський та Немишлянський райони Харкова, повідомляє міський голова Терехов. Є влучання в житловий будинок, попередньо без жертв. На місці потрапляння в інфраструктурний об'єкт — пожежа.

8.00 Оперативна ситуація від Генштабу ЗСУ:

  • На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без змін. Ворог обстріляв із артилерії населений пункт Павлівка Сумської області.
  • На Харківському напрямку противник здійснив обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Чугуїв, Золочів, Протопопівка, Соснівка, Коробочкине, Шестакове, Мілова, Дуванка, Гусарівка та Прудянка.  Завдав ударів з літаків і вертольотів біля Явірського, Старого Салтова, Леб’яжого та Залимана.
  • На Слов’янському напрямку здійснював вогневе ураження із артилерії різних типів в районах  неподалік Дібрівного, Довгенького, Вірнопілля, Сулигівки, Чепіля, Мазанівки та Богородичного. Ворог намагався вести штурмові дії на напрямках Барабашівка – Карнаухівка, Сулигівка – Дібрівне, Сулигівка – Нова Дмитрівка.
  • На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Сіверська, Роздолівки, Григорівки, Сидорового та Пришиба.
  • На Бахмутському напрямку вогневий вплив із танків, ствольної та реактивної артилерії відзначено в районах населених пунктів Бахмут, Соледар, Берестове, Веселе, Зайцеве, Яковлівка, Кодема, Спірне, Івано-Дарʼївка, Білогорівка та Залізне. Окупанти завдали ударів літаками штурмової авіації у районі Соледара. Противник вів наступальні бої у напрямках Спірне – Виїмка, Стряпівка – Соледар, Володимирівка – Соледар, Клинове – Бахмут, Вершина – Кодема. На зазначених напрямках підрозділи противника успіху не мали та відійшли. Тривають бої на напрямку Покровське – Бахмутське.
  • На Авдіївському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли біля Авдіївки, Мар’їнки, Красногорівки, Пісків, Опитного, Первомайського, Невельського, Новобахмутівки та Нетайлового. Ворог завдав авіаударів неподалік Мар’їнки, Новомихайлівки та Павлівки. Веде штурмові дії в напрямку Лозове – Первомайське, бойові дії тривають. 
  • На Новопавлівському напрямку зазнали вогневого впливу райони населених пунктів Павлівка, Володимирівка, Велика Новосілка, Вугледар, Новомихайлівка, Пречистівка та Золота Нива. 
  • На Запорізькому напрямку ворог задіяв для ураження танки та артилерію поблизу Шевченко, Чарівного, Преображенки, Залізничного, Гуляйполя, Новосілки, Степового, Времівки та Дорожнянки. 
  • На Південнобузькому напрямку ворог продовжив обстріли наших позицій із танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії бойового зіткнення. Завдав авіаудару в районі населеного пункту Миколаївське.

В акваторіях Чорного та Азовського морів на бойовому чергуванні перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW