Із Донеччини евакуювали понад сім тисяч людей - Верещук



Із Донецької області від початку проведення повної евакуації вивезено понад сім тисяч людей.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла в ефірі телемарафону, що евакуація з Донеччини проходить за планом.

«З першого серпня поточного року до сьогодні безкоштовним потягом евакуаційним Покровськ-Кропивницький скористалося понад 7 тисяч людей. З них 45 – багатодітні родини, близько 1,5 тисячі дітей вже було евакуйовано, а також близько 500 маломобільних людей похилого віку», - сказала Верещук.

За її словами, загалом влада планує вивезти у більш безпечні місця не менше 200 тисяч українців. Водночас додала, що досі є чимало людей, які не готові залишати свої домівки. Хтось боїться мародерів, хтось хоче завершити сезонні роботи та зібрати урожай, а потім виїхати. Але є і такі, хто вважає, що зможуть взимку бути там, де йдуть бої.

«Потрібно евакуюватися. Держава робить все, щоб така евакуація була якнайменше драматичною», - запевнила представниця уряду.

Віцепрем'єр також наголосила, що не виключає того, що обов'язкову евакуацію, яка наразі відбувається з Донецької області, можуть поширити і на інші області, що постраждали від бойових дій.

Читайте також:

  • Коли час звертатися по психологічну підтримку - МОЗ
  • МОН представило чотири моделі навчання під час війни
  • Українці придбали космічний супутник за гроші з «народних Байрактарів»

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW