«Чим раніше дитина почне відвідувати стоматолога – тим краще» - медичний директор КП «Міська дитяча клінічна стоматологічна поліклініка Полтавської міської ради» Валентина Товма



За статистичними даними МОЗ, в Україні доволі значна поширеність та висока інтенсивність захворювань органів поражнини рота в населення, зокрема у дітей.  Особливо вражає той факт, що близько 15% малюків, у яких тільки - но з’явилися перші зуби, мають карієс вже у перші роки життя. Однак, ситуацію можна покращити, проходячи постійні огляди у стоматологів. Як це зробити ми поцікавилися, звернувшись до КП «Міська дитяча клінічна стоматологічна поліклініка Полтавської міської ради».

Напередодні нового навчального року у коридорах поліклініки – особливо людно. Школярі готуються до нового навчального року, а відтак поспішають зробити довідки для школи. «Відвідувати кабінет лікаря-стоматолога дуже важливо» - наголошує медичний директор КП «Міська дитяча клінічна стоматологічна поліклініка Полтавської міської ради» Валентина Товма.

«Чим раніше дитина почне відвідувати стоматолога – тим краще» - медичний директор КП «Міська дитяча клінічна стоматологічна поліклініка По..., фото-1

«Огляд у лікаря-стоматолога важливий насамперед, тому, що ми можемо на ранніх стадіях виявити захворювання органів порожнини рота і тоді лікування буде  коротшим та легшим. Крім того, надаємо рекомендації по догляду за порожниною рота, проводимо профілактичні заходи» - каже пані Валентина.

У нашій країні затверджена певна схема проходження медичних профілактичних оглядів. Спершу лікар сімейної медицини або педіатр видає спеціальну довідку №086-1/0 "Довідка учня загальноосвітнього загального навчального закладу про результати обовязкового медичного профілактичного огляду", в якій всі фахівці відмічають результати обстежень. Ці огляди проводяться щороку. «Лікар-стоматолог обов’язково повинен оглянути дітей, які вперше йдуть у дитячий садочок, а також дітей 6 та 11 років і далі - дітей вікової групи 14 – 17 років. Інші категорії дітей теж мають проходити огляди лікаря-стоматолога, але за потреби чи за наявності проблем» - наголошує Валентина Товма.

Прийом у дитячій стоматологічній поліклініці здійснюють за попереднім записом. Для проходження стоматологічного профогляду попередній запис не потрібен, вас приймуть у порядку живої черги у окремому кабінеті, спеціально призначені лікарі-стоматологи.

Поліклініка працює з понеділка по п’яницю з 8 до 18 години.

В суботу з 9 до 15 години працюють чергові лікарі, які надають невідкладну допомогу при гострому болю та тощо.

Валентина Товма підкреслює: «Ми працюємо з Національною службою здоровя України по програмі медичних гарантій згідно з нею вся стоматологічна допомога (окрім ортодонтичної) надається безкоштовно".

Закликаємо батьків вчасно потурбуватися про отримання довідки про проходження медичного профілактичного огляду та не відкладати на останні дні канікул.

«Чим раніше дитина почне відвідувати стоматолога – тим краще» - медичний директор КП «Міська дитяча клінічна стоматологічна поліклініка По..., фото-2

Читайте також::В КП «2-а міська клінічна лікарня ПМР» лікують тяжкі рани за принципами доказової медицини

«Щороку в Полтаві виявляють близько півтори тисячі випадків захворювання на цукровий діабет» - ендокринолог Ельвіра Кайдашева

" Звертайте увагу на тривожні симптоми, не нехтуйте здоров'ям" - лікар - гінеколог Світлана Ярута

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW