Військовий облік для жінок: до "ухилянток" обіцяють не ставитися суворо



З 1 жовтня 2022 року жінки, які мають визначенні спеціальності та професії братимуться на військовий облік військовозобов’язаних. При цьому до "ухилянток" обіцяють не ставитися суворо.

Про це повідомив народний депутат, член Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський ("СН").

"За офіційним роз’ясненням Генштабу, жінки до 1 жовтня мають стати на військовий облік. Але якщо вони не стануть, то ніяких жорстких негативних наслідків щодо них не буде застосовуватись одразу. Хоча за це передбачена ... адміністративна відповідальність. І я думаю, що у майбутньому у разі ухилення від постановлення на військовий облік можуть бути застосовані в тому числі примусові заходи відповідальності, а саме до тих, хто буде системно ухилятись від виконання даних нормативно-правових актів", - сказав парламентарій.

Він зауважив, наказ про розширення переліку спеціальностей вийшов до початку повномасштабної війни, і зараз ця процедура доводиться до певного логічного завершення.

Військовий облік стосується жінок, які мають спеціальності медичні, пов’язані зі сферами харчування, засобами зв’язку, інформаційними технологіями, хімічні тощо. А спеціальність жінок визначається дипломом. 

Військовий облік для жінок: до "ухилянток" обіцяють не ставитися суворо, фото-1

"Тобто це не ті, які працюють не за спеціальністю, а ті які мають відповідний документ, якій підтверджує їхній рівень кваліфікації", - пояснив Веніславський.

Зазначимо, що Головне управління персоналу Генштабу опрацювало пропозиції щодо взяття жінок на військовий облік лише за їхньою згодою. Також пропонується розпочати проведення заходів із включення жінок до військового обліку не раніше ніж через місяць після завершення особливого періоду в державі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW