Обстріл Харкова та знищення бази окупантів у Новій Каховці: головне за ніч по регіонах



Розпочалася сто сімдесят шоста доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Тривають авіаційні та ракетні удари по військових і цивільних об’єктах на території України.Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору республіки білорусь. За минулу добу і початок нової війська рф не припиняли теророру проти цивільного населення України. В результаті ворожих атак є загиблі та поранені, а також значні руйнування. 

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках України.

На Запоріжжі ракетні удари та обстріли 

Близько 3:00 чотири ракети влучили в об’єкт інфраструктури в Шевченківському районі Запоріжжя. Є поранений. 

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Успенівка, Мала Токмачка, Самійлівка, Оріхів, Гуляйполе.

Надійшло 24 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 985 людей, з них 225– діти.

Ворог накрив вогнем Нікопольський та Криворізький райони: є постраждала та руйнування

Ворог вдарив по Нікопольському та Криворізькому районам. 1 людина поранена. Є руйнування житлових будинків та інфраструктури. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області.

По Нікополю агресор гатив двічі. Загалом випустив 15 снарядів зі ствольної артилерії. Поранена 57-річна жінка, її госпіталізували у стані середньої важкості. Понівечені 15 житлових будинків, школа, магазин, храм, кілька господарчих споруд та автомобілів. 

Пошкоджені лінії електропередач та газогони. Ремонтники відновлюють комунікації. 

Криворізький район ворог обстріляв з РСЗВ «Ураган». Під удар потрапила Апостолівська громада. Там обійшлося без постраждалих та руйнувань.

Нікополь обстріляли двічі. Поранили жінку. У місті пошкоджені 15 будинків, господарські споруди, автівки, школа, магазин, храм, а також два газогони та лінії електропередач. 

На Харківщині минула ніч стала однієї з найтрагічніших 

Минула ніч стала однією з найтрагічніших для Харківщини за увесь час війни. Протягом ночі росіяни завдавали масованих ракетних ударів по Харкову. Під ударом російських терористів знову опинилися мирні спальні райони з цивільними людьми.

Близько 21:30 російська ракета, імовірно "Іскандер", влучила у триповерховий житловий будинок в Салтівському районі. Будинок майже повністю зруйнований, сталася масштабна пожежа. За останніми даними, під завалами загинули 7 людей, 17 – поранені, в тому числі 11-річна дитина.

Близько 4:30 ранку ворог здійснив пуски ще 8 ракет з м. Бєлгород в напрямку Харківщини. Зафіксовані влучання ракет в Холодногірському та Салтівському районах Харкова. Пошкоджені будівлі, об'єкти інфраструктури, зайнялися пожежі. 

У Слобідському районі одна з ракет влучила в 4-поверхове приміщення гуртожитку. Будівля частково зруйнована. Станом на зараз 2 людини загинули, 18 - отримали поранення, в тому числі 2 дитини. 

Остаточні наслідки цих влучань ще встановлюються. На місцях працюють усі спеціальні служби.

Також сьогодні близько 4 ранку ворог завдав ракетного удару по м. Красноград. Зруйновані житлові будинки, більше 10 будинків пошкоджено. 2 мирні людини загинули, 2 - отримали поранення, серед них дитина 12 років. Інформація оновлюється.

На лінії зіткнення тривають бойові дії. Усі попередні спроби ворога йти в наступ на позиції наших захисників завершилися відступами і втратами. Наразі окупанти зосереджені на утриманні власних рубежів, обстрілюють позиції наших військових з РСЗВ та артилерії. Дистанційно мінують місцевість. Наші захисники надійно тримають свої позиції та щодня карають окупантів за злочини проти мирних людей.

На фото - все, що лишилось від гуртожитку в Слобідському районі.

Обстріл Харкова та знищення бази окупантів у Новій Каховці: головне за ніч по регіонах, фото-4

На Миколаївщині продовжуються обстріли

Інформація щодо ворожих обстрілів у Миколаївській області за минулу добу, станом на 08:00 ранку 18 серпня 

Миколаївський район:

Вчора, 17 серпня, орієнтовно о 10:30 внаслідок ворожих обстрілів в с. Червоне Воскресенської громади зазнала поранень одна людина та пошкоджено житловий будинок. 

Ввечері, 17 серпня, орієнтовно о 17:20 зафіксовано обстріл с. Шевченкове Шевченківської громади. Є пошкодження житлових будинків та господарських споруд. Постраждалих немає.

Баштанський район:

Вчора, 17 серпня, близько з 10:30 по 13:00 та сьогодні, 18 серпня, орієнтовно о 06:00 були обстріли за межами с. Широке Широківської громади. Влучання були в сільськогосподарські будівлі. Постраждалих немає.

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень уточнюється.

У Вознесенському та Первомайському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

За інформацією районних військових адміністрацій.

На Луганщині ворог гатить з усіх видів озброєння 

росіяни пробували атакувати позиції ЗСУ із різних напрямків, але українські воїни змусили їх відступити. Окупанти застосовували артилерію, гармати, РСЗВ, танкові обстріли, авіаційний вплив.

На Донеччині не припиняються обстріли та ракетні удари 

Загарбники нанесли ракетний удар по Торецьку, авіаудар по Бахмуту та обстріляли інші населені пункти. Пошкоджено 35 приватних будинків, одна багатоповерхівка, 4 одиниці сільхозтехніки, дві будівлі комунального підприємства, школа. По області — 3 загиблих, 6 поранених.

На Херсонщині чергова знищена база

ЗСУ знищили базу російських військових, розташовану в Новій Каховці.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW